javplatform

Tyska musikalprodu-center söker svenska talanger

Inlagd av on Nov 9th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

En massa ungdomar på en scen. Foto: Nps21

Foto: Nps21

Tyska musikalproducenter kommer till Sverige på jakt efter unga, svenska musikaltalanger. Ett femtiotal unga musikalartister tar ton på en audition som arrangeras av Arbetsförmedlingen Kultur Media Eures.

Nästa vecka kommer Tysklands stora agentur för kulturbranschen, ZAV Künstlervermittlung, och en av Europas största musikalproducenter, Stage Entertainment Hamburg, till Stockholm. De söker unga, svenska musikalartister till sina föreställningar runtom i Europa.

De kommer att få se och lyssna till cirka 50 ungdomar som studerar sista året vid Sveriges musikalutbildningar eller är nyutexaminerade.

– Tyskland är en stor musikalscen, med många stora produktioner som byter ensemble varje år. Därför finns ett intresse för unga svenska musikaltalanger. Syftet är att skapa en mötesplats för uppdragsgivare och musikalartister, säger Wanna Spiridonidou, Eures-rådgivare på Arbetsförmedlingen Kultur Media.

Källa: Arbetsförmedlingen

Kommentarer är avstängda