Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bandy-VM i SVT

Från bandy-VM 2018 och finalen mellan Sverige och Ryssland, en match som Sverige förlorade. Foto: SVT
Från bandy-VM 2018 och finalen mellan Sverige och Ryssland, en match som Sverige förlorade. Foto: SVT

SVT kommer att sända öppningsmatchen av bandy-VM 2019 som spelas lördag 26 januari mellan Sverige och Ryssland i Vänersborg. Dessutom sänder SVT finalmatchen som avgörs en vecka senare, lördag 2 februari, en match som de svenska bandyfansen naturligtvis hoppas Sverige ska vara en av deltagarna i.

– Sverige och Ryssland är favoriter, med Finland som utmanare i första hand, säger Chris Härenstam, SVT:s bandykommentator, som kommenterar VM-matcherna för SVT.

Sverige, Finland, Kazakstan, Ryssland, Nederländerna, Norge, Tyskland och USA deltar i årets VM.

– Jag har många minnesvärda ögonblick från olika bandy-VM genom åren. Inte minst de jämna finalerna oftast mellan Sverige-Ryssland. Jag hoppas att VM 2019 blir lika underhållande och sevärt som de senaste åren. Att SVT åter igen sänder bandy-VM glädjer mig och mästerskapet är naturligtvis något som jag ser fram emot, säger Chris Härenstam.

Bandy-VM är bara ett av de många världsmästerskap som SVT sänder under 2019: utöver bandy-VM visar SVT även junior-VM i ishockey, alpina VM, VM i längdskidor, skidskytte-VM, dam- och herrhockey-VM samt senare under året också sim-VM och friidrotts-VM.

Källa: SVT