Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Petter Northugs skandalomsusade självbiografi släpps

Bokomslag med foto av Petter Northug. Foto: Mondial
Foto: Mondial

I dagarna landar den svenska utgåvan av Petter Northugs skandalomsusade självbiografi i hyllorna hos bokhandeln. Boken toppar bästsäljarlistorna i Norge, och har redan sålt i 65 000 exemplar. ”Min historia” har uppmärksammats mycket i media, i synnerhet efter nyheten att ex-flickvännen och dokusåpakändisen Aylar Lie stämt Petter Northug på grund av avslöjanden som görs i boken.

Med fyra OS-medaljer och sexton i VM är Petter Northug en av de främsta skidåkarna genom tiderna. I sin självbiografi berättar Petter Northug, en av skidsportens mest kontroversiella ikoner, öppenhjärtigt om framgångarna och motgångarna, och om människorna som format honom.

I Min historia berättar han själv om framgångens pris – om gulden, skandalerna och bilkraschen som förändrade allt:

”Det enda jag minns är små glimtar, brottstycken av det som hände. Två polismän som väcker mig. De för mig ut ur huset. Jag sitter i baksätet på polisbilen. Himlen har ljusnat. Vi kommer in på läkarmottagningen. De undersöker min kropp. De ber mig att ställa mig på ett ben samtidigt som jag blundar. De tar blodprover. Jag sitter återigen i baksätet på polisbilen. Sedan är allt svart och det enda jag minns är att jag vaknar i fyllecellen med hjärtat bultande i bröstet och känslan som sköljer över mig när jag inser att nu är allting över.”

Källa: Emma Ulvaeus, Mondial förlag