javplatform

Två Dala-spelare med i Landslaget under helgens Fyrnationstur-nering i Rättvik

Inlagd av on Dec 7th, 2018 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Från en bandymatch mellan Sverige och Ryssland i Almaty, Kazakhstan 2012. Foto: Dmitry Kryukov

Från en bandymatch mellan Sverige och Ryssland i Almaty, Kazakhstan 2012. Foto: Dmitry Kryukov

Både Felix Pehrson från Rättvik och Patrik Hedberg från Falun är uttagna till spel med det svenska Bandylandslaget under helgens Fyrnationsturnering i Rättvik. Ryssland som är Sveriges hårdaste motstånd i turneringen har varit på plats i Rättvik sedan i tisdags och slipat formen. Imorgon drar turneringen igång i Rättvik Arena.

I helgen spelas Fyrnationsturneringen mellan Sverige, Ryssland, Finland och Norge i Rättvik Arena. I laguppställningen för det svenska landslaget hittar man två killar från Dalarna.

Felix Pehrson kommer från Rättvik men spelar nu i Villa Lidköping BK. Felix har tidigare under hösten fått chansen att visa upp sig i landslaget två gånger och får nu chansen på nytt på hemmaisen i Rättvik Arena.

Den mer rutinerade spelaren och målvakten Patrik Hedberg från Falun har 20 landslagsmatcher med sig i bagaget. Hedberg bor numera i Stockholm och spelar i Hammarby IF.

Alla landslagen finns nu på plats i Rättvik och laddar inför helgens turnering som drar igång under fredagseftermiddagen med matchen mellan Sverige och Finland. På lördagen väntas den mest besökta matchen, nämligen matchen mellan Sverige och Ryssland. Kanske blir det nytt publikrekord i Rättvik Arena. Intresset för förköpsbiljetter har varit större än förväntat.

SPELSCHEMA 7-9 DECEMBER
FREDAG 7 DECEMBER

15.00 Sverige-Finland
19.00 Ryssland-Norge

LÖRDAG 8 DECEMBER
13.00 Norge-Finland
16.30 Sverige-Ryssland

SÖNDAG 9 DECEMBER
10.00 Finland-Ryssland
14.00 Norge-Sverige

 

Kommentarer är avstängda