javplatform

De får åka Stafettvasan med Gunde Svan

Inlagd av on Dec 20th, 2018 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

De fem deltagarna. Foto: Preem

Foto: Preem

Mikael, Melinda, Jörgen och Anette – så heter vinnarna i Preems tävling om att få delta i Gunde Svans lag i Stafettvasan den 1 mars 2019. De fyra vinnarna kommer att få coachning av skidlegendaren Gunde Svan, som dessutom kommer åka stafettloppet för första gången själv. 

Stafettlaget, med namnet ”Gundes stafettlag”, kommer att samlas på ett två-dagars träningsläger i Mora i mitten av januari. Där väntar en rad utmaningar för att utveckla deltagarnas laganda, vilja och kämpaglöd. Från och med februari kommer alla skidintresserade och vasaloppsåkare att kunna ta del av lagets utveckling samt Gundes träningsråd i form av tre videoavsnitt via preem.se/vasaloppet2019 samt världens största facebookgrupp för vasaloppsåkare ”Team Preem – för alla som älskar Vasaloppet”.

Vinnarna i Gunde Svan och Preems stafettlag:

Mikael Karlborg, Järfälla
Mikael har åkt Vasaloppet en gång tidigare. Han älskar att löpa och har sprungit många maratonlopp – en sann konditionsidrottare med andra ord. Som skidåkare är han dock relativt oprövad. Mikael har ett starkt pannben och är en riktig lagspelare.

Melinda Sjögren, Malmö
Med två klassiker i bagaget vet Melinda vad som krävs för att ta sig från Sälen till Mora. Hon arbetar bland annat som personlig tränare, och ser fram emot att utvecklas som längdskidåkare med Gunde som coach. Melinda kommer att bidra med mycket glädje till laget.

Jörgen Ohlsson, Kalmar
Jörgen är den idrottsliga mångsysslaren som sysslar med alltifrån hästhoppning till Iron Man. Senaste gången han åkte Vasaloppet var 2007 och nu är det dags för Stafettvasan. Som person älskar han att peppa andra till att utmana sig själva.

Anette Blückert, Örebro
Anette debuterade på Vasaloppet 2011. Full av energi tar hon sig an nya utmaningar och har bland annat bestigit Kilimanjaro. Det enda hon undviker är utförsbackar i längdspåret – något hon definitivt kommer att behöva utsätta sig för i Gundes stafettlag.

Gunde Svan, Vansbro
Med fyra OS-guld och sju VM-guld är Gunde en av historiens mest framgångsrika skidåkare. Under sin aktiva karriär pushade han hela tiden gränserna och utvecklade skatetekniken. Nu förbereder han sig för sin allra första start i Stafettvasan.

Källa: Preem

Kommentarer är avstängda