javplatform

Öppningscere-monin – en storslagen show med 1000 år av musik

Inlagd av on feb 4th, 2019 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Stor folksamling med svenska flaggor. Foto: Jonas Kullman

Invigningen av alpina VM i Åre kommer att bjuda på en fantastisk show och inledning av två veckors vinterfest. Foto: Jonas Kullman

Måndag den 4 februari invigs alpina VM 2019 i Åre med en storslagen öppningsceremoni i parken mellan Åre torg och Åre station. Parken som under alpina VM har förvandlats till en stor utomhusscen – Medals Plaza – där åskådarna under mästerskapet möts av medaljceremonier och en rad konserter.

Invigningen av årets största vintersporthändelse blir en upplevelse där dans och musik blandas med flaggöverlämning, invigningstal och alpina världsstjärnor på scen.

En av höjdpunkterna under invigningen blir utan tvekan finalen med 1000 år av musik som börjar i Åres tidiga historia med en rad lokala artister som folk-rockbandet Hoven Droven. Det blir en musikalisk resa genom århundradena där publiken får lyssna på hur musiken ändras från då till nu. Musikresan avslutas i nutid med en av Sveriges mest kända artister – rapparen och Årebon Petter.

Den officiella VM-sången framförs för första gången live av de legendariska popstjärnorna i Teddybears tillsammans med Åres egen kommande popstjärna Rakel.

Konferencier under kvällen är TV-profilen och sportkommentatorn Roberto Vacchi. Han gästas på scen bland annat av FIS-presidenten Gian Franco Kasper, en alpin drottning som tog fem medaljer under VM 2007 och några av dagens absolut största alpina stjärnor.

Den officiella FIS-flaggan lämnas över från organisationen i St Moritz, som höll i världsmästerskapen 2017, och alla deltagande länder välkomnas med en flaggparad där flaggorna bärs av barn från Åres egna skidklubb.

Åre 2019 vill ”Inspire the World to Ski” och vi hälsar alla aktiva, media, publik, samarbetspartners, sponsorer och Årebor varmt välkomna till parken i Åre för öppningen av FIS Alpine World Ski Championships 2019.

Källa: Åre 2019

Kommentarer är avstängda