javplatform

Sveriges Radio polisanmäler skolledning

Inlagd av on feb 12th, 2019 Sparad i Inrikes. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

I samband med att en reporter från P4 Kronoberg i förmiddags besökte en skola i Kronoberg län för att rapportera om elevernas missnöje med sin utbildning utsattes han för en hotfull situation från en person i skolledningen. Personen försökte ta inspelningsutrustningen ur reporterns händer, höll kvar reportern mot hans vilja och tog del av källskyddat material genom att slita detta ur händerna på reportern.

Sveriges Radio kommer att polisanmäla händelsen.

– Vi som företag och jag som VD måste ta tydligt avstånd från såna här händelser, annars sitter vi och tittar på medan normen för vad som är acceptabelt flyttas. Vi kan inte tillåta att  våra anställda hindras från att göra sitt jobb på det vis som skedde idag, säger Cilla Benkö, VD på Sveriges Radio.

– Vi ser att hoten och våldet mot journalister ökar, både här hemma och utomlands och det kan vi inte låta gå obemärkt förbi. En av demokratins grundvalar är fria medier som kan utföra sitt uppdrag utan hot, hat eller andra begränsningar. I ett demokratiskt samhälle måste det också vara en självklarhet att stå upp för elevernas yttrandefrihet och rätt att tala med en reporter om de anser att saker inte fungerar som de ska på skolan, säger Cilla Benkö.

Källa: SR

Kommentarer är avstängda