javplatform

Zenhaeuser från Schweiz vinnare igen

Inlagd av on feb 20th, 2019 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

De tre damerna på pallplats; Mikaela Sciffrin, USA, Christi Geiger, Tyskland och Anna Swen Larsson från Sverige gör ett gemensamt glädjehopp. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

De tre damerna på pallplats; Mikaela Sciffrin, USA, Christi Geiger, Tyskland och Anna Swen Larsson från Sverige. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Ramon Zenhaeusern från Schweiz vann World Cup i Hammarbybacken för andra året i rad på tisdagskvällen. André Myhrer gav honom en hård kamp i finalen men fick, tyvärr, bryta allra sista deltävlingen där det handlade om första och andra platsen. Så han slutade alltså som två. Inte dåligt alls, speciellt med tanke på att han var enda svenska representanten så slutade vi ändå som tvåa.

På damsidan så hade vi dubbelt så många representanter, hela två stycken. De gjorde bra ifrån i tävlingen bägge två. Den ena var Frida Hansdotter, förra årets vinnare på damsidan. Den andra var Anna Swen Larsson som var enda svensk som tog medalj i VM i Åre nyligen. De två fick kämpa mot varandra om tredje och fjärde platsen. Anna Swen Larsson vann den kampen efter att Frida Hansdotter åkt av.

Mikaela Shiffrin, vinnaren från USA, mitt i hoppet som sänkte många andra. Foto: Madelene Lundbäck, pp-press

Mikaela Shiffrin, vinnaren från USA, mitt i hoppet som sänkte många andra. Foto: Madelene Lundbäck, pp-press

Vinnare på damsidan blev Mikaela Shiffrin från USA. Hon vann med en halv sekund över Christi Geiger från Tyskland. Det var en hård kamp hela tiden och det var för det allra mesta små marginaler. I en enda duell blev marginalen mer än en sekund. Den stod André Myhrer för. I åttondelsfinalen mellan André Myhrer och Manfred Moelgg från Italien så blev Myhrers vinstmarginal en sekund och elva hundradelar.

Frida Hansdotter. Foto: Olav Holten / pp-press

Frida Hansdotter. Foto: Olav Holten / pp-press

Tredje och fjärde platsen på herrsidan stod Marco Schwarz från Österrike och Daniel Yule från Schweiz för, en intern alpkamp alltså. Schwartz vann efter att Yule fallit ur. Han föll ur efter att misslyckats med hoppet mitt i backen. Men det var han knappast ensam om. Det var det några stycken som gjorde. Det där hoppet mitt i backen, cirka en meter högt, var en riktig vattendelare, det tillförde en hel del spänning.

Sista gruppen i åttondelsfinalen var en intern kamp mellan två norrmän, Henrik Kristoffersen och Sebastian Foss-Solevåg. I den kampen så avgick Sebastian Foss-Solevåg med segern, men han blev sedan slagen av Marco Schwartz.

Vädret var inte det allra bästa, det var plusgrader och regn. Men det var ändå bra snöförhållanden i backen, mycket tack vare bra och hårt arbete av funktionärerna. Den snön lär väl snart vara borta om vädret fortsätter att vara så här.

Kommentarer är avstängda