javplatform

Vedeldade badtunnor ny svensk exportsuccé

Inlagd av on mar 13th, 2019 Sparad i Utrikes. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Villa med badtunna. Foto: Skärgårdstunnan i Åmål

Foto: Skärgårdstunnan i Åmål

Vedeldade badtunnor från Sverige blir en allt vanligare syn i europeiska hem och trädgårdar. Bara under de tre senaste åren har tillverkaren Skärgårdstunnan i Åmål ökat sin export med 120 procent.

Skärgårdstunnan startade produktionen av vedeldade badtunnor 2007 för den svenska marknaden. Två år senare gick den första badtunnan på export till Norge. Idag säljs de svenska badtunnorna i 12 europeiska länder och intresset bara ökar. Bara under de tre senaste åren har värdet på exporten ökat med 120 procent. De två snabbast växande marknaderna är Storbritannien och Tyskland. Och under 2018 utgjorde exporten till andra länder i Europa 75% av bolagets försäljning.

– Att svenska badtunnor växer i Europa handlar till stor del om ett ökat behov av sociala mötesplatser utan digital störning. Vi ser också en tydlig önskan att vara närmare naturen, säger Fredrik Hofgaard som är vd för Skärgårdstunnan. Vedeldade badtunnor ligger rätt i tiden då de skapar avslappnande upplevelser för familj och vänner, utomhus i trädgården.

Skärgårdstunnans långsiktiga mål är att göra vedeldade badtunnor synonymt med Sverige ute i världen, så som bastubad förknippas med Finland. Idag säljer företaget vedeldade bad i hela Norden men även till länder som Irland, Frankrike samt Schweiz.

Källa: Skärgårdstunnan i Åmål

Kommentarer är avstängda