javplatform

Djurens Rätts mässa Vegovision har premiär i Malmö

Inlagd av on mar 22nd, 2019 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: Johannes Jansson/norden.org

Foto: Johannes Jansson/norden.org

Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val som i år, för allra första gången, kommer till Malmö. Portarna till Slagthuset slår upp den 4 maj men på mässan står det bara veganskt på borden.

På Vegovision visar en rad utställare upp det senaste inom mat, mode och hälsa. Besökare kan provsmaka ett brett sortiment av nya vegoprodukter och ta del av förmånliga mässerbjudanden.

– ­Det var hög tid för oss att göra entré i Malmö som redan är en väldigt vegovänlig stad. På Vegovision kommer vi att inspirera till ännu fler djurvänliga val i vardagen och visa upp allt det senaste inom vego. Det blir givetvis en massa mat men också en hel del annat, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

Den ideella organisationen Djurens Rätt har arrangerat mässan sedan 2008 då den startade i Umeå, sedan dess har mässat växt och expanderat till fler städer. I år anordnas Vegovision i Göteborg, Malmö och Stockholm.

En nyhet för årets mässa är att konceptet Öppet kök utvecklas i ett samarbete med Vegomagasinet. Chefredaktören och vegokändisen Mattias Kristiansson kommer bjuda in intressanta profiler som får laga mat och intervjuas i det veganska köket under dagen.

Förutom provsmakning och försäljning från mässans utställare så finns både café och restaurang på plats.

– Slagtshusets egen restaurang, under ledning av Nina Christensson, dukar upp med veganskt och håller öppet hela dagen. Ingen ska kunna gå härifrån hungrig, säger Sakil Hossain.

Källa: Djurens Rätt

Kommentarer är avstängda