Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Christina Björklund, vd på GöteborgsOperan, ny styrelseledamot i SVT

Göteborgsoperan i solnedgång, Hösten 2008. Foto: Robande
Göteborgsoperan i solnedgång, Hösten 2008. Foto: Robande

GöteborgsOperans vd Christina Björklund har valts till ny ledamot i Sveriges Televisions styrelse.

Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion nominerade tidigare i år Christina Björklund till ny ledamot i SVT:s styrelse.

Igår, måndag den 8 april, togs det formella beslutet på SVT:s bolagsstämma.

– Jag är stolt och glad över uppdraget att sitta i SVT:s styrelse och hoppas att jag med mina erfarenheter, som vd för en av Sveriges största kulturinstitutioner, kan bidra med perspektiv och kunskaper som stärker SVT. Att vara styrelseledamot i SVT är ett relevant och viktigt uppdrag som kompletterar mitt arbete som vd på GöteborgsOperan, säger Christina Björklund.

Christina Björklund tillträdde som GöteborgsOperans vd i september 2017. Hon har engagerat sig starkt i frågor som rör arbetsmiljöfrågor och ledarskap och har förnyat ledningsstrukturen. Hon har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Hallpressen AB.

Styrelserna i public service-bolagen fattar beslut om verksamhetens allmänna inriktning men aldrig om programmens innehåll, eller nyhetsvärdering. Ledamöterna ska vara personer som har god förankring i det svenska samhället, erfarenhet från olika kompletterande områden som kultur, folkbildning och näringsliv. Alla ledamöter utses för ett år.

Källa: GöteborgsOperan