javplatform

Sommar i P1 firar 60 år med önskekonsert i Berwaldhallen

Inlagd av on apr 14th, 2019 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Bibi Rödöö med en av gästerna. Foto: SR

Bibi Rödöö med en av gästerna. Foto: SR

Den trettonde juni firar Sommar i P1 sitt 60-årsjubileum i Berwaldhallen, då Sommarvärdarnas önskekonsert kommer tillbaka. Ett stort antal sommarvärdar från nu och då önskar sin favoritmusik av Sveriges Radios Symfoniorkester och några av dem medverkar själva på scenen.

I fjol gick Sommarvärdarnas önskekonsert av stapeln för första gången och lockade stor publik. Den 13 juni i år är det dags igen, då ett antal Sommarvärdar – både från årets upplaga och från tidigare år, önskar sin favoritmusik. Precis som i Sommarprogrammen blir musikbredden stor; det blir allt från hårdrock till klassiskt. Sveriges Radios Symfoniorkester leds i konserten av dirigenten Catherine Winnes.

”Att få samla många av våra fantastiska Sommarpratare under ett och samma tak – och dessutom välkomna Sommarvärdar upp på scenen för att önska musik framförd av Sveriges Radios Symfoniorkester – ett bättre firande av Sommar i P1 kunde jag inte drömma om. De medverkande värdarna är ännu hemliga, men jag kan lova att precis som förra året så kommer publiken inte att bli besviken.” säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Sommarvärdarnas önskekonsert blir också det officiella firandet av Sommar i P1:s 60-årsjubileum. Tage Danielssons programidé från 1959 har idag vuxit till en riktig lägereld i Sveriges Radio, hälften av den svenska befolkningen lyssnar till programmet varje sommar.

SOMMARVÄRDARNAS ÖNSKEKONSERT
Torsdag 13 juni kl 19 i Berwaldhallen
Sveriges Radios Symfoniorkester
Catherine Winnes, dirigent
Bibi Rödöö, presentatör
Hemliga gästartister och Sommarvärdar

Källa: SR

Kommentarer är avstängda