javplatform

Tema älg i SVT

Inlagd av on apr 15th, 2019 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

 Linda Olofsson och Anders Lundin följer i direktsändning det fascinerande och uråldriga naturfenomenet då den svenska älgen i stora grupper vandrar mellan vinter- och sommarbete. Foto: NRK.

Linda Olofsson och Anders Lundin följer i direktsändning det fascinerande och uråldriga naturfenomenet då den svenska älgen i stora grupper vandrar mellan vinter- och sommarbete. Foto: NRK.

Idag startar SVT Play direktsändning från skogen. Varje vår sedan urminnes tider vandrar stora grupper av älgar över Ångermanälven och Den stora älgvandringen slow tv följer vandringen dygnet runt i realtid på SVT Play. Linda Olofsson och Anders Lundin samlar ihop veckans händelser och berättar om skogens konung i tre direktsända program från älvstranden med start torsdag 17 april i SVT1.

Älgarnas vandring är en mäktig naturupplevelse. Uppskattningsvis simmar mellan 100 till 200 älgar över vadstället varje vår. De har tillbringat de magra vintermånaderna vid kustlandet och på våren vandrar de tillbaka inåt landet till de frodigare betesmarkerna.

För produktionen behövs: 15 remotekameror, tre gopros, 2 drönare, en radiostyrd båt med kamera, en manuell kamera vid basecamp med mycket zoom. 15 mikrofoner (alla remotekameror har mikrofon), 5 hubar, positioner i skogen med olika mängd kameror kopplade till sig. Totalt är drygt 7 925 meter kabel draget.

Sändningarna:
15 april kl 06.00 – 3 maj på SVT Play: Den stora älgvandringen slow tv
15 april – 3 maj kl 06.00-14.00, måndag till fredag, samt helger kl 06-00-09.00 i Kunskapskanalen
18 april kl 20.00 i SVT1: Den stora älgvandringen program 1
Linda Olofsson och Anders Lundin sänder från Ångermanälvens strand. Tillsammans med gäster följer de i direktsändning det fascinerande och uråldriga naturfenomenet då den svenska älgen i stora grupper vandrar mellan vinter- och sommarbete. Det är närgången natur-tv live och en hyllning till vår stolta svenska älg.
25 april kl 20.00 i SVT1: Den stora älgvandringen program 2
Vi fortsätter att följa den mäktiga och uråldriga älgvandringen live. I kväll tittar vi på hur otroligt viktig älgen varit för våra förfäder som levt sida vid sida med skogens mytomspunna konung i närmare 9000 år. Programledare: Linda Olofsson och Anders Lundin.
2 maj kl 20.00 i SVT1: Den stora älgvandringen program 3
Trots hinder som motorvägar eller stängsel så vandrar älgen vidare mot det frodiga sommarbetet. Men vad betyder människans inverkan på älgens uråldriga traditioner? Och vad betyder älgen för oss? Vandringen börjar nå sitt slut. Programledare: Linda Olofsson och Anders Lundin.

Källa: SVT

Kommentarer är avstängda