javplatform

Vimla med Vasa från 1628 till 1961

Inlagd av on apr 18th, 2019 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Eldshow.  Foto: Vasamuseet

Eldshow. Foto: Vasamuseet

Vasamuseet deltar i evenemanget Kulturnatt Stockholm lördagen den 27 april och bjuder besökarna på en festlig kväll i två tidsperioder: 1600-tal och 1960-tal. När skymningen faller börjar en spektakulär ljus- och eldshow utanför museet. Framåt kvällskvisten kommer 60-talsorkestern som spelar soul, funk och förstås 1960-talets trallvänligaste slagdängor.

– Vi hoppas på att stockholmarna ska vilja komma och festa med oss på Vasamuseet! Det här är en party-kväll, med god mat och dryck samt levande musik, säger Siri Beer Boman, programansvarig på Vasamuseet.

Självklart finns hela det ordinarie utbudet även under kulturnatten, med guidade visningar runt skeppet och filmen om Vasa. Kung Gustav II Adolf och Maria Eleonora visar tillrätta och svarar på frågor i början av kvällen. Museets experter visar originalföremål ur samlingarna, delar med sig av den senaste forskningen kring skeppet och berättar både om livet ombord på 1600-talet och bärgningen på 1960-talet.

– Kvällen är lite löst indelad i två olika tidsperioder som är centrala i Vasas historia. Det är 1600-talet, när skeppet Vasa byggdes, seglade och sjönk, och 1960-talet, när hon bärgades och började restaureras – och en ny resa startade för skeppet, berättar Siri Beer Boman.

I skeppshallen ordnar Vasamuseets restaurang en vinbar med servering där utbudet under den tidiga kvällen är inspirerat av Vasas 1600-tal, för att efter 21 istället ha 1960-talet som tema. Under 1600-talet kan besökarna till exempel äta jordärtkockssoppa, medan 1960-talet erbjuder en bit smörgåstårta. Dessutom har restaurangen tagit fram en egen lila kulturnattsdrink, inspirerad av 1960-talet.

– Hela kvällen blir kul och spännande, men om jag ska välja en enda sak att göra på Vasamuseet vill jag lyfta fram senare delen av kvällen, när vi bjuder på en eldshow utanför museet, och har ett band som spelar 60-talsmusik i skeppshallen. Kom hit och ät en bit smörgåstårta under Vasas galjon och njut av levande musik precis invid skeppet. Det blir en unik upplevelse, avslutar Siri Beer Boman.

Kulturnatt Stockholm pågår mellan 18.00 och 24.00 lördagen den 27 april och det är fri entré hela kvällen!

Källa: Vasamuseet

Kommentarer är avstängda