javplatform

Fotografiskas PhotoMarket – helgens fotomässa nu ännu större

Inlagd av on apr 26th, 2019 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Fotograf. Fotograf: Margita Ingwall

Fotograf: Margita Ingwall

Allt fler uttrycker sig med bild! Nu i helgen fre-sön 26-28 april blir Fotografiska PhotoMarket en spännande mötesplats för fotointresserade och det senaste från fotobranschen. Vare sig det gäller porträtt, gatu- eller naturfoto och sociala medier, här finns något för alla – så tar du ditt fotograferande ett steg längre.
Fredagen och lördagen sker i samarbete med Svenska Fotografernas Förbund (SFF) vars medlemmar har fritt inträde, i övrigt ingår mässan i vanliga entrébiljetten, så passa på att även se husets alla utställningar. PhotoMarket – en plats där framtiden möter nuet.

Fotografiska PhotoMarket – Cameras, Tech and Inspiration tar nu ännu en gång över Fotografiskas eventhallar och mässan växer då ytterligare en sal fylls av spännande innehåll.
Fredag 26 april till och med söndag 28 april samlas fotobranschen för att visa upp det senaste, spännande fotografer berättar och du kan på plats träffa fotografer du inspireras av. Delar av programmet sker i samarbete med Svenska Fotografers Förbund (SFF), framtaget av dem och Fotografiska Akademins huvudlärare Göran Segeholm.

På denna fotomässa blir du inspirerad av en mängd föredragshållare som till exempel Alison Jackson, aktuell med sin utställning Truth is Dead på Fotografiska om varför vi tror på falska bilder. Ta del av tipsen från populära naturfotografen Brutus Östling som fotograferar fåglar och för böcker, Mia Galde om skapandet av fotoboken Anime Meo, Åke Ericson om bildens makt eller lyssna på psykologiprofessorn Emily Holmes som vet varför bilden har så stor makt över känslan. Nytt för i år är att mässytan är ännu större och att influencers finns på plats med sina berättelser, till exempel hur du smartast fotar mat och mode med mobilen.

  • Samarbetet med Svenska Fotografers Förbund (SFF) är en nyhet som vi är stolta över. Att även influensers deltar med sina tips och tankar kring bilden som bärare av budskap är också ett spännande steg framåt för denna fotomässa där en engagerad fotobransch samlas, berättar Per Broman, grundare och vd Fotografiska Stockholm.

Nu blir alltså denna populära fotomässa ännu större och lockar en ännu bredare publik då även engagerade influencers, på plats och i sociala medier, bidrar med berättelser. Till exempel hur du bäst fotar mat med mobilen, gemensamt är att där finns självklar koppling till foto då de i sina kanaler ständigt kommunicerar via bilder.

På denna mässa finns kunskapen hur du bäst tar ditt fotograferande ett steg längre – oavsett om du använder analog eller digital teknik, printar papperskopior eller lägger ut bilderna på sociala medier. En mässa med intim stämning där etablerade fotografer/influencers finns på plats och möter sina fans och följare, tillsammans med en fotobransch som söker nya vägar.

Ta även tillfället i akt och njut av Fotografiskas aktuella utställningar med Alison Jackson Truth is Dead, Jessica Silversaga När du blundar svävar jag, Jesper Waldersten Waldersten All Over och Rahul Talukder Made in Bangladesh.

Källa: Fotografiska Stockholm

Kommentarer är avstängda