javplatform

Debutanter tog hem segern i rafflande SM-final

Inlagd av on apr 28th, 2019 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

#87 Julia Croneld gör Täbys första mål. Foto: Madeleine Lundbäck / pp-press

#87 Julia Croneld gör Täbys första mål. Foto: Madelene Lundbäck / pp-press

På lördagen var det traditionsenligt SM-final i innebandy. Det är alltid sista lördagen i april, herr- och damfinal på samma dag. Damfinalen spelades som vanligt först. I år stod den mellan veteranerna KAIS Mora och debutanterna i en SM-final, Täby FC. I herrarnas match försvarade SM-vinnarna från förra året sin titel.

Efter en rafflande målrik match  stod Täby FC som segrare med siffrorna 7-4. Det måste kännas väldigt surt för Mora. Det här var deras sjätte raka SM-final, men de har bara vunnit en av dem. Det var 2015 mot Rönnby Västerås. Förra året förlorade de mot IKSU som i år i sin tur förlorade mot Täby i semifinalen. Men det började inte bra för Täby i finalen. Efter 13 minuter fick en av tjejerna bäras ut med en knäskada och bara tre minuter efter det gjorde Mora till slut matchens första mål.  Målskytt var nr 11 Johanna Hultgren. Så det såg till att börja med inte ut att bli någon speciellt målrik match. Men det tog sig i andra perioden.

Täby och Mora i närkamp om bollen. Foto: Madeleine Lundbäck / pp-press

Foto: Madelene Lundbäck / pp-press

Efter åtta minuter in i andra perioden kvitterade Täby till 1-1 efter mål av #87 Julia Croneld och bara två minuter senare gick de upp i ledningen efter mål av #3 Sara Axelmo. 14 minuter in i perioden ökade de på ledningen med 3-1 efter mål av #32 Jennifer Stålhult för att bara fyra minuter senare gå upp till 4-1. Men bara tio sekunder efter det målet, med bara en minut kvar av perioden, lyckades Mora kvittera till 2-4 med hjälp av målskytt #21 Moa Gustafsson.

Även i tredje perioden gjorde Täby mål efter åtta minuter. #10 Ranja Varli utökade Täbys ledning till 5-2. Men bara två minuter senare kvitterade Mora till 3-5. Målskytt var #3 Moa Andersson igen. Efter 13,5 minuter var Mora uppe och sniffade på segern. Tack vare #21 Moa Gustafsson gick Mora upp till 4-5. Men bara två och en halv minut senare gjorde Täby mål igen och gick upp till 6-4. Målvakten stod två meter framför målet och lämnade i stort fältet fritt. Målskytt var #16 Anna Peterzén.  Efter det målet, med bara tre minuter kvar av matchen, gjorde Mora en chansning och tog ut målvakten. Men det enda de fick ut av det var att Täby gjorde ytterligare ett mål, och alltså vann med 7-4.  Innan matchen var oddsen för att Täby skulle vinna 3,1. Det var en hård men schysst match. Det var inga utvisningar.

Storvreta firar segern. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Storvreta firar segern. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

I herrarnas match var det samma lag som möttes förra året, Storvreta och Falun. Och resultatet blev också samma som förra året, seger för Storvreta, med 5-3. Herrarnas match var betydligt mer fysisk än damernas med fällningar och flygningar över sargen. Matchen gick till att börja med Faluns väg. Faluns spelare #10 Omar Aldeeb gjorde matchens första mål efter fem och en halv minut. Efter ytterligare cirka åtta minuter utökade till 2-0. Då var målskytten #8 Jonas Adriansson.

Efter sju minuter in i andra perioden utökade de ledningen till 3-0. Målskytten hette igen #10 Omar Aldeeb. Men fyra minuter senare kvitterade Storvreta till 1-3 tack vare #21 Jesper Berggren och fyra minuter senare fick Storvreta straff för att det såg ut som att Faluns målvakt fällde en av spelarna. Det är möjligt att han bara skulle ta bollen som spelaren hade framför sig. Men Storvreta satte iallafall den straffen och kvitterade till 2-3.

Åtta minuter in i tredje perioden lyckades Storvreta kvittera till 3-3 tack vare #77 Tobias Gustafsson, och sex minuter senare gick de upp i ledningen med 4-3 efter ett mål av #8 Jimmie Pettersson. Efter det målet, med bara några minuter kvar av matchen, gjorde Falun samma sak som Mora i damernas match, de tog ut målvakten, och med samma resultat. De som ledde ökade ut ledningen med ett mål när målburen stod obevakad. Så trots Faluns starka inledning så vann Storvreta med 5-3.

Kommentarer är avstängda