javplatform

Succétävlingen Agria Pony Trophy är tillbaka – nu på Jönköping Horse Show

Inlagd av on maj 1st, 2019 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Barn till häst. Foto: Agria

Barn till häst. Foto: Agria

Agria Pony Trophy, en av de i särklass mest populär ponnytävlingarna är tillbaka med ett nytt upplägg. Nu går ponnytouren med final under Jönköping Horse Show. Med start den 1 juni kan ponnyryttare på lägre nivåer kvala i både hoppning och dressyr.

Agria Pony Trophy kommer med sitt uppdaterade upplägg att bli en helt ny typ av tävling för svenska ponnyryttare i kategorierna B, C och D. Under sommaren fram till tidig höst kvalar ryttarna och samlar poäng genom att tävla på lokala och regionala tävlingar i landet. För kategori B gäller särskilt angivna kvalplatser.

– Det känns jättekul att vi nu kan bjuda in ponnyryttare på lägre nivåer att rida om attraktiva finalplatser på en internationell arena, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef för häst på Agria Djurförsäkring.

Mellan 1 juni och 1 oktober kommer ponnyryttare i hoppning och dressyr kvala runt om i landet till den stora finalen i Jönköping under höstlovsveckan, 30-31 oktober.

Lisen Bratt Fredricson, som är en utav tre initiativtagare till Jönköping Horse Show ser mycket hoppfyllt på den nya serien som öppnar dörrar för de yngsta inom svensk ridsport.

– Vi är mycket glada över att få återuppta Agria Ponny Trophy och arrangera finalen under Jönköping Horse Show. Med detta blir vår vision om att skapa en bred mötesplats än mer uppfylld. Det har länge varit en dröm att kunna erbjuda ponnyryttare på lägre nivå en möjlighet att rida på Jönköping Horse Show.

Så här går kvalet till

Agria Pony Trophy går i LB hoppning respektive LB:1 dressyr och är öppen för ryttare som under de senaste 24 månaderna inte startat Msv B hoppning eller högre. Ponnyekipage med C och D ponnyer kvalificerar via rankingsystem, där de kan samla poäng på samtliga lokala och regionala tävlingar i Sverige. För kategori B gäller särskilt angivna kvalplatser.

I hoppningen kvalificerar de 15 bästa ekipagen i kategori B, C och D. I dressyren kvalificerar de fem bästa ekipagen i respektive kategori.

Källa: Agria

Kommentarer är avstängda