Hon är mamman som skrev en bok till andra småbarnsföräldrar

Bokomslag. Foto: Hoi Förlag
Foto: Hoi Förlag

Har ditt barn ett monster under sängen? Behöver du förbereda dig på att få en ny bebis? Kanske få tips till ett barnkalas?

Familjehacks – tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv är inte en bok om barnuppfostran, utan lyfter fram det roliga med att ha barn. Boken är en guide i vardagen att ha nära till hands under hela småbarnstiden – fullmatad med tipslistor och inspirerande bilder. 

– Det är något av det roligaste jag gjort, säger trebarnsmamman Katarina Byström som skrivit boken.

Katarina Byström föddes 1980 och är uppvuxen i Härnösand, där hon jobbar som marknadschef på ett familjeföretag och driver ett litet Bed & Breakfast tillsammans med sambon Robert. Tillsammans har de tre barn.

– Jag älskar att alltid ha ett eller flera projekt på gång. Under föräldraledigheten med vårt tredje barn blev projektet att skriva en bok, säger hon.

Det berömda livspusslet betraktas ibland som ett problem, men är avgörande för att må bra, menar Katarina Byström.

– För mig handlar enkelhet inte alltid om tidsbesparing precis nu, utan om att underlätta vardagen och skapa en så lustfylld tillvaro som möjligt – och på så sätt förenkla olika rutiner på längre sikt, säger hon.

Katarina har av förklarliga skäl utgått från sin egen tillvaro som mamma när hon skrivit boken. Men varför inte gå till den källa som lade grunden för hennes egen barndom?

– Min mamma var den jag alltid ringde till för att få goda råd. Hon var fenomenal på att dela med sig av sina knep utan att försöka påverka mina beslut i mitt föräldraskap. Hennes synsätt finns med som en röd tråd genom boken och det känns fint på ett personligt plan att fläta samman hennes tips med mina egna och få möjlighet att dela dem med både mina egna barn och andra familjer, säger Katarina.

Källa: Hoi Förlag