De vinner Stanley Cup enligt oddsen

Boston Bruins vinner Prince of Wales-trofén 2013. Foto: Michael Miller
Boston Bruins vinner Prince of Wales-trofén 2013. Foto: Michael Miller

Under natten till tisdag drar den slutgiltiga kampen om Stanley Cup-bucklan 2019 igång. Boston Bruins möter ett St Louis Blues, som aldrig tidigare vunnit Stanley Cup. Enligt oddsen från Unibet blir det dock Bruins som får sin sjunde ingravering.

– Bruins svepte Carolina i Conference-finalen och ser ruggigt starka ut. Sedan har de kanske hela världens bästa målvakt i Tuukka Rask. Blues å sin sida har en formstark Jaden Schwartz och en mycket spännande rookiekeeper i Binnington. Det är också värt att nämna att Blues stått för en smått osannolik resa med tanke på att de låg sist i hela ligan i januari, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Ett spel på att Boston tar hem Stanley Cup-bucklan ger 1.65 gånger pengarna, samtidigt som Blues står i oddset 2.30. När det gäller Conn Smythe-vinnare så är Bostonmålvakten Rask storfavorit i oddslistan (1.85). Bakom Rask återfinns Jaden Schwartz (3.50), Brad Marchand (5.25) och Jordan Binnington (5.50).

– Det känns inte helt osannolikt att vinnarlagets burväktare plockar hem priset som mest värdefull i slutspelet. Såväl Rask som Binnington har varit oerhört bra, och spikar man igen i en finalserie ligger man nog rätt bra till, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Unibets odds på Stanley Cup-finalen:

Vinnare:
Boston Bruins 1.65
St Louis Blues 2.30

Conn Smythe:
Tuukka Rask 1.85
Jaden Schwartz 3.50
Brad Marchand 5.25
Jordan Binnington 5.50

Källa: Unibet