Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Musikhjälpen 2019 till Västerås

 Tove Styrke i Musikhjälpen från Lund 2018. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
Tove Styrke i Musikhjälpen från Lund 2018. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Den 9-15 december är det dags för den tolfte upplagan av Musikhjälpen. Årets värdstad blir Västerås och den sex dygn långa direktsändningen görs från en glasbur på Stora torget.

Årets upplaga av Musikhjälpen är den tolfte i ordningen sedan starten 2008. För varje år har publikens engagemang ökat – 2018 startades över 600 000 engagemang runt om i hela landet.

– Det stora engagemanget från alla hjältar runt om i Sverige är verkligen grunden i Musikhjälpen och att vi får göra det här evenemanget tillsammans med publiken är mäktigt, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

SVT:s projektledare Pär Nordahl avslöjar att man fört en dialog med Västerås om Musikhjälpen i flera år och att projektet nu ser fram emot att komma till staden.

– Som vanligt hoppas vi på stort deltagande från föreningar, skolor, företag och såklart precis alla som på ett eller annat sätt vill engagera sig. Det kommer att bli en härlig fest i och runt om glasburen på torget med massor av artister och happenings. Vi känner oss väldigt välkomna till staden och vi önskar alla västeråsare och västmanlänningar välkomna till Stora torget i december, säger Pär Nordahl.

Projektledarna på plats i Västerås i dag
I dag finns projektledarna Julia Blomberg och Pär Nordahl samt Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen på plats i hörnet Vasagatan/Stora gatan i Västerås mellan kl. 07.00 och 14.00 och kan svara på frågor från publiken.

Musikhjälpen 2019 äger rum den 9-15 december. Årets tema och vilka som programleder #mh19 presenteras i höst.

Om Musikhjälpen
Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare bor i en glasbur och sänder radio och tv dygnet runt i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 50 miljoner kronor under temat ”Alla har rätt att funka olika”. Totalt startade 606 337 engagemang och insamlingen leddes av Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Musikhjälpen har sänts från:
2008 – Malmö
2009 – Göteborg
2010 – Malmö
2011 – Göteborg
2012 – Malmö
2013 – Göteborg
2014 – Uppsala
2015 – Linköping
2016 – Örebro
2017 – Umeå
2018 – Lund

Källa: SVT