javplatform

Lars-Åke Norling ny VD för Nordnet

Inlagd av on jun 17th, 2019 Sparad i Ekonomi. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Lars-Åke Norling har utsetts till ny VD för Nordnet. Lars-Åke har tidigare bland annat varit VD för Telenor i Sverige och är idag investeringsansvarig inom TMT-sektorn på Kinnevik.

– Lars-Åke är rätt person att leda arbetet med att bygga framtidens bank. Han har bred erfarenhet av konsumentmarknaden, skarpt resultatfokus och en spets inom digital transformation, säger Tom Dinkelspiel, styrelseordförande för Nordnet.

– Jag brinner för att förbättra människors liv med hjälp av digital teknik. Nordnet är en av finansbranschens verkliga pionjärer som under lång tid utmanat strukturer och etablerade sanningar, och demokratiserat sparandet genom innovation, prisvärdhet och smarta tekniska lösningar, säger Lars-Åke Norling.

Lars-Åke Norling har mer än 20 års erfarenhet från bolag inom teknologi, media och telekom (TMT). Han är idag investeringsansvarig för sektorn TMT på Kinnevik. Norling har tidigare bland annat varit VD på Total Access Communications Thailand, VD på Digi Telecommunications Malaysia och VD på Telenor Sverige.

– Nordnet har det senaste året gjort ett antal framgångsrika produktlanseringar, lanserat ny app och webbtjänst, samt förvärvat norska Netfonds. Vi har haft ett högt tempo i verksamheten, men har mycket kvar att göra. Lars-Åke har de kvaliteter som krävs för att ta oss till nästa fas, där vi kommer lägga än mer tyngd på den digitala användarupplevelsen, säger Tom Dinkelspiel, styrelseordförande för Nordnet.

– Jag ser Nordnet som ett av de starkaste varumärkena i de nordiska länderna inom sparande och investeringar, och en riktig utmanare till de traditionella bankerna och pensionsbolagen. Jag är mycket hedrad över att ha fått uppdraget att leda Nordnets utveckling vidare, och ser fram emot att lära känna alla medarbetare och snabbt skapa mig en tydlig bild av vad som är viktigt för våra kunder, säger Lars-Åke Norling.

Kommentarer är avstängda