Övertygande seger för Bajen mot Falkenberg på Tele2 Arena

Nummer 20 Alexander Kacaniklic som gjorde hälften av Bajens mål. Foto: Madelene Lundbäck
Nummer 20 Alexander Kacaniklic som gjorde hälften av Bajens mål. Foto: Madelene Lundbäck

På söndagseftermiddagen mötte Hammarby nykomlingarna Falkenberg i en match utan någon större dramatik, med undantag av en incident i slutet av matchen.

Hammarby IF slog Falkenberg FF med 6-2 i en match som dominerades av Hammarby från start till slut. Men det är kanske inte så konstigt. Falkenberg är nykomlingar i Allsvenskan i år och ligger näst sist. Hälften av de sex målen gjordes av samma spelare, nummer 20 Alexander Kacaniklic. Andra och tredje målet gjorde han med bara en minuts mellanrum. I 55:e minuten satte han in 4-0 och så fort matchen börjat igen satte han in 5-0. Det var också Alexander som satte in det första målet, efter knappt åtta minuter. Bajens andra mål fick de in efter flera försök på varandra. Först en missad nick och sedan ett skott i stolpen direkt på det. Efter tredje eller fjärde försöket fick de in bollen i mål. Målskytt var nummer 17 Vidar Örn Kjartansson.

Falkenberg och Hammarby i närkamp om bollen. Foto: Madelene Lundbäck.
Falkenberg och Hammarby i närkamp om bollen. Foto: Madelene Lundbäck.

3-0 satte nummer 40 Nicolai Djurdjic efter 17 minuter efter att ha sprungit ensam mot mål.

Vädret borde varit riktigt bra att spela i. Det var väldigt molnigt för det mesta så det blev aldrig för varmt, men solen tittade fram ibland. För publiken hade det varit skönt med lite mer sol.

Men Falkenberg började ta sig på slutet, gjorde första målet i 77:e minuten och det andra tio minuter senare. Målgörarna var nummer 33 Tibor Brink Josa och nummer 11 Robin Östlind. Om matchen varit längre så hade de kanske återhämtat sig, men tre minuters förlängning hjälpte ingenting. Efter pausen kändes det först som att Falkenberg hade bestämt sig för att satsa. De var riktigt på ett tag, men då hade redan en del av deras klack gått därifrån.

En underlig incident i slutet av matchen var att en kille i svart jacka som det stod Hammarby fotboll på ryggen på började bråka på plan och fick ledas ut av väktare.

Dagens publiksiffra var 18 475.