Babben Larsson och David Sundin leder Kristallen 2019

 David Sundin och Babben Larsson programleder Kristallen 2019 tillsammans. Foto: Magnus Ragnvid/SVT
David Sundin och Babben Larsson programleder Kristallen 2019 tillsammans. Foto: Magnus Ragnvid/SVT

Babben Larsson och David Sundin. Det är radarparet som håller i taktpinnen när Kristallen 2019 direktsänds från Cirkus i Stockholm fredag 30 augusti.

Med tre säsonger av tittarfavoriten Bäst i test och en direktsänd Idrottsgala innanför västen så är det två samspelta komiker och programledare som tar sig an årets Kristallen.

– När Kristallen kallar är det bara att inställa sig. Dessutom – jag gillar tv, jag gillar galor och jag gillar David – vad kan gå fel?, säger programledare Babben Larsson.

– Trots idoga försök har jag aldrig vunnit Kristallen, så nu känner jag att jag får nöja mig med det näst bästa – att få leda Kristallen-galan och hylla tv-branschen tillsammans med Babben Larsson. Det är inte kattskit det heller, säger programledare David Sundin.

– Att fråga Babben Larsson och David Sundin om att leda Kristallen var det mest självklara jag kunde tänka mig. Tryggheten hos detta succépar gör att man vill se dem överallt, säger projektledare Anders G Carlsson.

– Att vinna en Kristall har med åren blivit det mest åtråvärda erkännande du kan få inom svensk tv och jag kan inte tänka mig ett mer värdigt och roligare programledarpar än Babben Larsson och David Sundin att leda årets Kristallengala, säger Anton Glanzelius, operativ chef på Kristallen.

Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Film & TV-producenterna. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. Tv-priset Kristallen delas i år ut för femtonde året.

21 statyetter delas ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året. Av de 21 olika kategorierna utses 16 pristagare ut av jury och tre av publiken. Dessutom delar Kristallen ut ett Hederspris samt Vinnarjuryns specialpris.

Källa: SVT