P-G Andersson gör SM-comeback – debuterar i R5 under Kolsvarundan

En Ford Fiesta R5. Foto: Nic Redhead
En Ford Fiesta R5. Foto: Nic Redhead

Per-Gunnar ”P-G” Andersson gör comeback i rallyskogen och debuterar i en R5-bil under SM-deltävlingen i Kolsva 17 augusti. Det är skånska Joachim Grahn som lånar ut sin Ford Fiesta R5 och därmed låter P-G lägga sig i SM-fighten med bland annat Johan Kristoffersson och Patrik Flodin.
– Ska bli riktigt spännande att få ge sig ut i skogen igen. För min del är det första tävlingen i en R5-bil och jag är så otroligt glad och tacksam till alla dem som gör den här comebacken möjlig, säger P-G.

P-G har kört två tävlingar i Johan Eklöfs Skoda WRC i år – Lars-Erik Thorp Memorial i Säffle och Hästkrafts Helga Backe i Årjäng. Han vann båda tävlingarna och satte även för femte gången nytt backreckord i Årjängsbacken. Men till Kolsvarundan byter han klass till R5.

I högerstolen kommer den värmländske vapendragaren Anders Fredriksson hålla koll på noterna.
– Att få åka med P-G i en Ford R5 ska bli jäkligt kul. Jag är rätt säker på att det hurras runt om i rally-Sverige över att han kommer och tävlar i SM igen, säger Anders Fredriksson.

P-G och Anders har kört många tävlingar tillsammans, bland annat körde de rally-SM i Kolsvarundan för tio år sedan – då resulterade det i totalseger med en fyrhjulsdriven otrimmad Mitsubishi.
– Extra roligt att med jubileum, så vi får väl försöka upprepa den bedriften, avslutar han med ett skratt.

Källa: P-G Andersson Rallying