Emil Jensen på Mundekulla-festivalen – en helg fylld av musik, yoga, workshops med Sanna Ehdin, Tomas Frankell,Lou Rossling. I år unik förfestival i Stockholm 4/8, Göteborg 3/8, Malmö 2/8 -Diane Patersson,Elin Teilus,Peter Elmberg och James Twyman

Foto: Bernt Fransson,Lindås. Ersjön, en konstgjord sjö i Emmaboda
Foto: Bernt Fransson,Lindås. Ersjön, en konstgjord sjö i Emmaboda

Många förknippar Peter Elmberg med ”12 Peace Prayers” och de populära Mundekulladanserna. HeartDance – musik och dans som öppnar upp hjärtat är något som blivit Mundekullas signum. Årets festival bjuder in till en helt unik samling av världskända artister och musiker från när och fjärran plus ett program fyllt av barnaktiviteter, yoga, mindfulness, relationsworkshops och mängder med musik, dans och konserter. Bland sommarens få exklusiva uppträdanden gästar Emil Jensen Mundekullafestivalen. Med sin egna blandning av musik, lyrik och komik kastar han sig mellan det personliga och globala, mellan musik och tal, allvar och humor, och visar att det egentligen är samma sak. Dagen efter konserten får vi även möta Emil i ett personligt samtal bl.a om hans systers bortgång och livet därefter på temat ”honoring the ancestors”. Årets Mundekullafestival välkomnar några föreläsare inom livsstil; Sanna Ehdin, Tomas Frankell, Lou Rossling och många fler.

Mundekullas idylliska miljö med källsjöar att bada i, bastu, kulturlandskap, vackra byggnader med ekologiskt helhetstänkande och givande möten lockar varje år flera tusen människor till Emmaboda i vackra Småland. I festivalbiljetten 7-11 augusti ingår vegetarisk mat och tältplats. Under årets festival firas en hållbar livsstil och möten mellan människor. I år utökas festivalen och det bjuds in till förfestival i Stockholm, Göteborg och Malmö samt efterfestival på Mundekulla med James Twyman ”Spiritual Peacemaking”.

Peter Elmberg, Mundekullas grundare, berättar om årets tema: ”How on earth can we live together?” Hållbarhet handlar i grunden om relationer, försoning, samtal och förståelse för varandras olikheter vilket även präglar årets festivalprogram. Vi hedrar de som gått före, de som komma skall, oss själva och varandra. Festivalen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som syftar till att stärka oss människor och finna hopp och inspiration i våra egna liv, drömmar och projekt. Vi får även lyssna mer till ungdomarna på årets festival, de som är jordens arvtagare. Varmt välkommen till den 21:a upplagan av Mundekullafestivalen. ”For all our relations – seven generations to come!”.

Turné med James Twyman och Peter Elmberg feat. Diane Patterson (Förfestival)
James Twyman, bestsellerförfattare från Hay House har under året turnerat i USA med sin föreställning om Franciskus av Assisi för utsålda hus. Nu sätts den upp i Europa för första gången! Peter Elmberg, musiker och grundare av Mundekulla framför några av de 12 fredsbönerna från olika traditioner som delades på ett fredsmöte i Assisi 1980 som Peter varit med och tonsatt. Diane Patterson är en återkommande gäst på Mundekulla som med sitt kraftfulla uttryck och sin geniala musikalitet leverar musik som engagerar, entuasimerar och inte lämnar någon oberörd. Gästartister: Jan Eric Ström medverkar i Malmö, svensk samiska Elin Teilus och Jenny Wessel i Göteborg samt Hanzano i Stockholm.

Källa: TGIM – Thank God It´s Monday