Stockholms-områdets första muralmålnings-festival – Wall Street Nacka

Fotograf: Mikael Håfström. Konstnär som deltar i Wall Street Nacka.
Fotograf: Mikael Håfström. Konstnär som deltar i Wall Street Nacka.

Under de första två veckorna i september kommer ett 20-tal erkända konstnärer att skapa mästerliga målningar runt om i Nacka kommun. I dag släpps de nio första konstnärerna under årets festival.

Wall Street Nacka kan i dag bland annat presentera att Astrid Sylwan skapar konst i Finntorp, den internationella konstnären Farid Rueda klär Nacka ishall med konst, New York-konstnären BKFoxx målar en stor mural på Järla sporthall samt ytterligare sex konstnärer och platser.

– Det är en stor ära och fantastiskt spännande att äntligen kunna presentera de första konstnärerna och platserna för Wall Street Nacka. Jag vill att årets festival ska stå för något hoppfullt, modigt, innerligt och mästerligt och de konstnärer som är med har just detta gemensamt. Nu ser vi fram emot att låta hela Nacka förvandlas till ett stort utomhusgalleri fullt med konstverk som väcker tankar, känslor och skapar dialog människor emellan, och som både utmanar och utvecklar oss, säger Fredrika Friberg, stadskreatör, Nacka kommun.

Källa: Nacka kommun