Jireel på Gröna Lund

Jireel på Gröna Lunds scen. Foto: Elin Agefur
Foto: Elin Agefur

På onsdagskvällen spelade den svenska rapparen Jireel på Grönan inför en stor publik.

Jireel föddes år 2000 i Angola men är uppvuxen i Rågsved, en av Stockholms södra förorter. År 2015 upptäcktes han av artisten Pato Pooh på ett kollo i Bromma och i november det året debuterade han med låten ”Här & Nu”. 2017 kom hans album ”Jettad”.

På onsdagskvällen spelade han alltså inför en stor publik på Gröna Lund. Han spelade några av sina mest kända låtar, som ”Cataleya”, ”Snap”, ”Alla mina” och ”Woh”. De kunde publiken och sjöng med. Han sjöng även ett par osläppta låtar. Som en bonus hade han även med sig några artistkollegor, Hov1, Lamix och K27.

Aftonkurirens utsände Linda, 15 år, tyckte att det här var årets bästa konsert. Dessutom var det förmodligen den mest hajpade.