Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Snälltåget köper vagnar för nattåg till Europa

Tåg vid plattform. Foto: Matti Blume
Foto: Matti Blume

En stark resandetillväxt för nattåget Malmö – Berlin gör att Snälltåget investerar i fler vagnar för att kunna utöka antalet avgångar till nästa sommar. Vagnarna är internationella liggvagnar med klimatanläggning som kan användas även andra sträckor än de som Snälltåget trafikerar idag. 

– Under sommaren har vi haft 47 procent fler resenärer jämfört med 2018 på nattåget Malmö – Berlin och många avgångar har varit slutsålda långt i förväg. Det gör att vi nu väljer att investerar i fler vagnar för att förbättra och utveckla trafiken, säger Marco Andersson, Marknadschef för Snälltåget.

Snälltåget har köpt 10 liggvagnar som tidigare använts i internationell nattågstrafik i Europa och kan därför även användas på andra sträckor än de Snälltåget idag trafikerar. Vagnarna har 6 bäddar i varje kupé och har totalt 60 platser per vagn och är utrustade med klimatanläggning. Under hösten och vintern kommer vagnarna att genomgå en teknisk översyn och uppfräschning av kupéer och förväntas att vara i trafik under 2020.

Källa: Snälltåget