AIK knep fjärdeplatsen i Allsvenskan i händelselös match

Fotbollsspelare springer på plan. Foto: Arnold Lundin
Foto: Arnold Lundin

På lördagen möttes AIK och GIF Sundsvall i en match på Friends Arena. AIK vann en knapp seger i en målfattig match.

AIK vann över GIF Sundsvall med 2-1 i en tämligen händelselös match inför 14 355 åskådare. Första halvlek var helt mållös. Det mest dramatiska var att AIK:s nummer 30 Kolbeinn Sigthorsson blev skadad och fick lämna planen för att ta en paus. Även om det var en rätt odramatisk i övrigt så var den rätt dramatisk för honom personligen med upp- och nedgångar. För det var han som sedan gjorde matchens första mål i 68:e minuten till AIK-klackens stora jubel. Det var betydligt tystare när GIF Sundsvall kvitterade till 1-1 bara sju minuter senare. Han som stod för det målet var nummer 21 Johan Blomberg.

I 88:e minuten var oddsen 4,1 att AIK skulle göra nästa mål. De oddsen kunde varit betydligt lägre, för i 92:a minuten gick AIK upp i ledning igen med 2-1 genom ett mål från nummer 36 Henek Goitom. Matchen hade förlängts, och vid 94:12 blåstes slutsignal. Resultatet innebär att AIK slutar på fjärdeplats och GIF Sundsvall åker ur Allsvenskan. Nästa säsong spelar de i Superettan tillsammans med AFC Eskilstuna.

För att vara en slutspelsmatch var den förvånansvärt odramatisk, många kallade den tråkig. Lagen verkade sakna kämpaglöd. De kanske var slut efter en hel säsong. Men GIF Sundsvall som kämpade om att hänga kvar i Allsvenskan borde satsat hårdare kan man tycka. Men de kanske inte räknade med att kunna slå AIK och var redan inställda på att åka ner i Superettan och AIK var nöjda med att ”bara” vinna och brydde sig inte om att kämpa för en övertygande seger.

Det var en hel del fällningar och tacklingar men det behövdes inte delas ut några röda kort men däremot tre gula kort. AIK stod för ett av dem och GIF Sundsvall för två. I 63:e minuten blev en AIK-spelare fälld och det var nära att det blev slagsmål mellan AIK-spelaren och spelaren från Sundsvall. En annan AIK-spelare fick gå emellan och skilja dem åt. Efter matchen var det prisceremoni för AIK. På lördag 9 november har de nästa match.