Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kunskapsresan – utbildningsministern praktiserar på Nyköpings högstadium

I morgon, onsdag den 20 november, praktiserar utbildningsminister Anna Ekström som lärare under en SO-lektion på Nyköpings högstadium i Nyköping. Under eftermiddagen besöker ministern även en skola och en förskola i Mariefred.

Utbildningsminister Anna Ekström genomför nu en kunskapsresa, där hon besöker olika förskolor och skolor i alla Sveriges län för att praktisera som lärare. Kunskapsresan inleddes hösten 2019 och fortsätter under 2020.

Syftet med resan är att öka kunskapen om lärares och elevers förutsättningar runt om i landet, och att uppmärksamma skolor och lärare som har arbetat framgångsrikt med att höja kunskapsresultaten. Det kan till exempel handla om satsningar som gjort att eleverna lärt sig mer, om skolor som lyckas bra trots svåra förutsättningar eller skolor som framgångsrikt skapat en trygg miljö med studiero för alla elever.

Under kunskapsresan kommer Anna Ekström att få ta del av de möjligheter och problem en vanlig lärare möter i sin vardag och delta i olika pedagogiska situationer.

Källa: Utbildningsdepartementet