Jessica Springsteen avslutade Stockholm Horse Show med stor seger

Hopp över 1,55 meter hög "mur". Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion
Hopp över 1,55 meter hög ”mur”. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

Jessica Springsteen  avslutade SIHS storstilat med att vinna Grand Prix efter att ha legat och bubblat hela tävlingshelgen. Men det gick sämre för svenskarna i den tävlingen.

Söndagen var sista dagen på Stockholm International Horse Show. Det var en hektisk dag med flera tävlingar,vissa med mer tyngd än andra. Om Stjärnhoppningen är den tävling med minst tyngd så är väl ”Sweden H&M Grand Prix” tävlingen med mest tyngd och prestige. Den fick avsluta hela tävlingshelgen. Jessica Springsteen som placerat sig bra i tävlingar hela helgen, hon inledde helgen med att komma trea i internationella hoppningen på torsdagskvällen, avslutade med att ta hem segern i den här tävlingen. Hennes pojkvän är också duktig ryttare, italienaren Lorenzo de Luca. Men det gick mindre bra för Sverige. Trots att nio av nitton startande, alltså 47%, var svenskar placerade vi oss som bäst på sjunde plats. Tävlingen gick till så att först hoppade alla 19 och de tio bästa fick hoppa en gång till på en kortare bana. Den som kom sist då var argentinaren José María Larocca som fick bryta för att hästen inte ville hoppa. Av de som fullföljde så tog de tre svenskarna de sista platserna. Den svensk som placerade sig bäst var Douglas Lindelöw. Både han och Alexander Zetterman rev hinder nummer 11 ordentligt, de rev halva hindret. Varken Peder Fredricsson eller Malin Baryard gick vidare till andra omgången. Tvåa och trea blev Harrie Smolders från Holland och Marlon Modolo Zanotelli från Brasilien. För en gångs skull slutade han bättre än sin fru, svenskan Angelica Augustsson Zanotelli, som slutade åtta. På presskonferensen efteråt Douglas att han tycker att den här tävlingen är årets höjdpunkt. både Smolders och Zanotelli har varit här förut och planerar att komma tillbaka.

I Internationell hoppning klockan två på eftermiddagen gick det bättre för svenskarna men inte riktigt lika bra för Jessica Springsteen. Etta kom Harry Smolders från Holland och tvåa kom Angelica Augustsson Zanotelli. Hennes man Marlon Modolo Zanotelli från Brasilien kom trea. Svenskarna utgjorde halva startfältet även i den tävlingen, sex av tretton.

Efter Grand Prix var det tävling för dem som siktar på Grand Prix i framtiden. Då var det tävlingen ”Young Riders”. Den vanns överlägset av Mikaela Gustaphson. Hon tog nyligen silver i SM så hon verkar ha framtiden för sig. Tvåa kom Alice Tapper på hästen Doge Dogelito och trea Fanny Blanck som tidigare kom fyra i SM. Så hon klättrade också upp en placering jämfört med SM.