Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu kan du rädda liv i Fortnite

Fortnite-figurer. Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

Istället för att skjuta dina motståndare är det nu möjligt att rädda livet på dem. Detta efter att Röda Korset inlett ett samarbete med speltillverkaren Epic games och spelet Fortnite.

Internationella rödakorskommittén (ICRC) har i samarbete med Epic games skapat spelläget ”Liferun” i spelet Fortnite. Det nya spelläget lanseras denna vecka och gör det möjligt att spela som sjukvårdare i Röda Korsets regi.

I och med samarbetet med Röda Korset blir det för första gången möjligt att istället för ett vapen bära ett sjukvårdskit och Genèvekonventionerna för att rädda så många liv som möjligt. Spelare tävlar om att rädda civila, återuppbygga förstörd infrastruktur och distribuera nödhjälp så snabbt som möjligt.

Rödakors-modulen visades för första gången tillsammans med Fortnite-spelarna Dr Lupo, Lachlan och One shot Gurl under PAX South arena i San Antonio under söndagen. Syftet är att öka medvetenheten och stödet till offren för våld och konflikter på en av världens största plattform för spel.

  • –Vi måste engagera de mer än 2 miljarder spelare som finns runt om i världen. Vi måste prata med dem på ett smart och engagerande sätt för att förklara att civila drabbas hårt i väpnade konflikter. Att kommunicera genom spelplattformar ger en enorm möjlighet att sprida information om vikten av krigets lagar och hur de är utformade för att skydda de mest utsatta i krig och konflikter, säger Jennifer Hauseman, chef för kommunikation och informationshantering vid ICRC.

Fortnite-spelare kan komma åt läget genom att använda koden: 1992-1013-9260.

Källa: Röda Korset