Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vasamuseet är stockholmarnas favoritmuseum – för tredje året i rad

Vasamuseet. Foto: Julian Herzog
Foto: Julian Herzog

På onsdagskvällen den 19 februari utsågs stockholmarnas favoritmuseum. Vasamuseet tog hem förstapriset – för tredje året i rad. Förutom förstapriset fick Vasamuseet hedersamt ta emot ytterligare tre utmärkelser under kvällen: det starkaste varumärket, första pris för de bästa utställningarna och andra pris i kategorin bästa personal.

I undersökningen som görs årligen av företaget Evimetrix utser stockholmarna ett bästa museum – alla kategorier – men pris delas även ut i sju underkategorier.

– Jag är överväldigad! Det här betyder oerhört mycket för Vasamuseet som har en stor majoritet av internationella besökare, att också ha ett starkt stöd på hemmaplan. Att stockholmarnas omdöme om Vasamuseet nu gått från en redan hög nivå till ännu högre, är ett kvitto på att våra satsningar under senare år gör skillnad, säger Lisa Månsson, Vasamuseets chef. Hon fortsätter:

– Det känns extra roligt att ta emot de här priserna just nu – efter ett år när vi tagit emot över 1,5 miljoner besökare. Det visar att vi trots vår stora verksamhet lyckats oerhört väl i vårt värdskap och lotsar våra besökare till en minnesvärd och starka besöksupplevelse, säger Lisa Månsson, Vasamuseets chef.

Undersökningen som görs årligen av företaget Evimetrix om de mest omtyckta museerna i Stockholm län, genomförs bland allmänheten i Storstockholm. I år har drygt 1800 respondenter uttalat sig om 35 museer.

Källa: Vasamuseet