Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ledarstaben i IFK Rättvik Bandy förlänger kontrakten

Mitt i uppladdning inför viktiga hemmamatcher och med chans att spela elitseriekval förlänger nu IFK Rättvik Bandy kontrakten i en treårssatsning med sportchef Dan Hjelm och tränarteamet Peter Törnberg, Pär Törnberg och Emil Jax. Diskussioner kring förlängning förs även med en fjärde viktig person inom ledarstaben, Joakim Sjöblom.

– Jag är väldigt nöjd med den här lösningen. Det här är riktigt bra tränare och tillsammans är de här grabbarna ett komplett team, säger sportchefen Dan Hjelm.

Förlängningen med tränarna är en del av en långsiktig satsning där man ser utveckling, stabilisering av spel och tränarnas arbete som tre viktiga komponenter. Tränarstaben tillsammans med sportchef Dan Hjelm har fokus på att vidareutveckla både gruppdynamiken i truppen och de individuella färdigheterna hos spelarna.

– Huvudtränaren Peter är en av de bättre tränare vi har i Sverige och är exceptionell på att forma och utveckla unga spelare. Pär spetsar de individuella prestationerna hos spelarna genom tips och råd utifrån sin långa erfarenhet. Sist men inte minst har vi Emil som är lite av en motor för hela IFK Rättvik men också en oerhört duktig målvaktstränare, berättar Dan.

Dan ser fram emot att fortsätta jobba med teamet och ser det som en stor fördel att ha staben klar så här tidigt. I nuläget arbetar man med spelartruppen inför nästa säsong och har god tro på framtiden där den nya arenan i Rättvik väntas skapa goda utvecklingsmöjligheter inom sporten.

Källa: IFK Rättvik