766 000 har deklarerat första dagen

Den 17 mars öppnade deklarationen. Hela 765 894 personer har deklarerat digitalt redan första dagen. De flesta av dessa har fått sin deklaration redan tidigare i sin digitala brevlåda. På öppningsdagen var det också många som loggade in för att titta på sin deklaration.

– I år var det 3,6 miljoner som fick sin deklaration redan i början av mars, i sin digitala brevlåda. De har haft god tid på sig att kolla sina uppgifter. Nu ser vi att det i första hand är de som har deklarerat första dagen, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Totalt ska 8,1 miljoner personer deklarera i år. Alla som har e-legitimation kan gå in på skatteverket.se eller i appen och deklarera. Det är inte nödvändigt att vänta på pappersdeklarationen.

Alla som bara ska godkänna sin deklaration och gör det digitalt utan ändringar eller tillägg senast den 31 mars kan få skatteåterbäring i april.

Hela 1,6 miljoner personer har loggat in i sin deklaration första dagen.

– Det stora antalet inloggade indikerar att många som ännu inte fått sin pappersdeklaration är nyfikna på hur mycket pengar de får tillbaka eller ska betala samt vill kolla uppgifterna, som man alltid ska göra, så att inget saknas och allt är rätt, säger Anna Sjöberg.

Senast den 4 maj ska deklarationen vara inlämnad till Skatteverket.

– Den som ska godkänna deklarationen gör det enkelt i Skatteverkets app eller med säkerhetskoder via telefon eller sms. På skatteverket.se går det dessutom att göra alla ändringar och avdrag, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Källa: Skatteverket