Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konsert direkt till dig – SVT och SR samsänder från Berwaldhallen

 Världssopranen Malin Byström är en av de medverkande i lördagens konsert. Foto: Arne Hyckenberg/SR
Världssopranen Malin Byström är en av de medverkande i lördagens konsert. Foto: Arne Hyckenberg/SR

SVT och Sveriges Radio samsänder på lördag en konsert utan publik från Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören under ledning av Tobias Ringborg. Bland solisterna hörs världssopranen Malin Byström och stjärnviolinisten Janine Jansen. Det bjuds på musik av Verdi, Bach och Bruch samt Stina Ekblad som recitatör i Lars-Erik Larssons Förklädd gud.

–  Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören är svenska folkets egna husband. Och kan inte du komma till konserten så får konserten komma hem till dig. På lördag bjuder Berwaldhallen och SVT på hjärtesmältande musik i världsklass, säger Ella Peterson, musikredaktör på SVT.

 Lördagens föreställning bjuder på Konsert för två violiner och orkester av J S Bach, med violinisterna Janine Jansen och Johan Dalene. Sopranen Malin Byström, som nyligen skulle gjort en huvudroll på operan La Scala i Milano, framför två arior ur Verdis Othello och kvällen avslutas med Lars-Erik Larssons och Hjalmar Gullbergs verk Förklädd Gud som beställdes av Sveriges Radio 1940.

– Sveriges Radios konserthus har en viktig roll som kulturskapare inom public service, och vi känner att mycket uppskattning strömmar mot oss när vi i dessa tider fortsätter att hålla musiken levande, säger Staffan Becker, konserthuschef i Berwaldhallen.

Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören har de senaste veckorna givit konserter för en tom salong i Berwaldhallen. Men en stor publik över hela landet har trots detta nåtts av musiken, genom direktsändningar i SR P2 och via bildstreaming på berwaldhallen.se/play. För de medverkande musikerna vidtas extra försiktighetsåtgärder.

SVT2 lördag 4 april kl 20.00: Konsert direkt till dig

Källa: SVT