Påsken i SVT

Trädgren med rosa blommor. Foto: SVT
Foto: SVT

Det blir härliga nysläppta dramaserier på SVT Play, Älgvandringens efterlängtade återkomst, musikal och gudstjänster, och inte minst en direktsänd gala på påskafton som leds av Mark Levengood.

På SVT Play släpps på långfredagen ett stort antal brittiska serier att frossa i under påsken.

Den framgångsrika skilsmässoadvokaten Hannah är tillbaka i den andra säsongen av The Split. På SVT Play kan du även se hela den första säsongen. Säsong två av The Bold Type, en serie som bygger på Cosmpolitanchefen Joanna Coles liv, släpps och samtliga tio avsnitt kommer finnas att se på SVT Play. Möt 24-åriga Marnie som lider av OCD och därför flyttar till London för att försöka ta reda på vad som är fel på henne i den första säsongen av Pure, en dramakomedi. Samtliga sex avsnitt publiceras även dem på SVT Play på långfredagen.

Dessutom publiceras samtliga fyra säsonger av Från Lark Rise till Candleford och fyra säsonger av Vår stora kärlek på SVT Play.

En annan efterlängtad serie som har premiär under långfredagen är Josephine Bornebuschs Älska mig. Första avsnittet sänds kl 21.00 i SVT 1 och samtliga avsnitt släpps på SVT Play

På skärtorsdagen är det dessutom premiär för den andra säsongen av Den stora älgvandringen – för den som föredrar lugn och ro i soffan.

På påskafton sänder SVT En kväll tillsammans. En direktsänd gala som hyllar, peppar och stöttar i coronans spår. SVT samlar svenska folket till en gemensam kväll, där alla kan njuta av musik från Sveriges artistelit. Samtidigt som de som vill kan bidra till Radiohjälpens kampanj för de människor som drabbats extra hårt av läget i landet just nu. Mark Levengood leder galan och till sin hjälp har han reportrar på plats i Göteborg, Umeå och Malmö. Kvällen kommer att ledas från en studio i Stockholm helt utan publik. Programmet sänds kl 20.00 direkt i SVT1 och på SVT Play.

Under helgen visas också följande program i SVT1 och SVT2 med anledning av påsken:

Jesus sista dagar. Vad händer de sista dagarna i Jesus liv? De olika historiska teorierna går isär om Jesus död. I nutid har forskare och historiker uppmärksammat oklarheter i evangelierna. Jesus sista dagar är två avsnitt och sänds 8 april och 9 april kl 18.30 i SVT2 och finns på SVT Play.

Påskens berättelser. I tre avsnitt berättar prästen Britt-Marie Hjertén påskens berättelser från Skara domkyrka. Programmet sänds i SVT1, långfredag till påskdagen.

Långfredagens gudstjänst kommer från Nederluleå kyrka och sänds kl 10.00 i SVT2 och under påskafton sänds gudstjänst från Peterskyrkan i Rom kl 21.15 i SVT2. Påskdagens högmässa kommer också den från Nederluleå kyrka och sänds påskdagen kl 10.00 i SVT2

En nyinspelad version för tv av Tim Rices och Andre Lloyd Webbers världsberömda musikal Jesus Christ Superstar sänds på påskafton kl 19.35 i SVT2 med repris påskdagen 12.00. Konserten finns även att se i SVT Play. John Legend spelar Jesus från Nasaret och Alice Cooper gör Herodes. Föreställningen sändes ursprungligen direkt i USA för en studiopublik.

Och slutligen vill vi påminna om att Fotbolls-VM – 94 kör igång igen efter påsk! Under tre helger kommer SVT att visa Sveriges matcher från fotbolls-VM i USA. 1994. Det har gjorts krönikor, dokumentärer och skrivits böcker om de svenska bronshjältarna, men hur många har sett matcherna i sin helhet. Nu kommer chansen.

Källa: SVT

SVT


Mer information om programmen finns i pressrummet


Pressansvarig:

Minna Jonsson

minna.jonsson@svt.se 073-6558885