Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sanna Kallur och André Pops leder Sveriges starkaste familj

 Sanna Kallur och André Pops är programledare för Sveriges starkaste familj Foto: Janne Danielsson/SVT
Sanna Kallur och André Pops är programledare för Sveriges starkaste familj Foto: Janne Danielsson/SVT

I Sveriges starkaste familj tävlar sju vältränade familjer mot varandra i fysiska utmaningar och mentala prövningar mitt i den vidsträckta jämtländska vildmarken. För lagen gäller det inte bara att besegra sina motståndare, utan också att bemästra Årefjällens branta sluttningar, blåst och kyla. Det blir ett storslaget äventyr och en stenhård kamp mot toppen, och titeln Sveriges starkaste familj. Programledare är Susanna Kallur och André Pops.

–Jag älskar idén till programmet. Att tävla, vara ute i naturen och vara tillsammans med familjen är mina favoritgrejer. Så jag känner mig väldigt förväntansfull att få vara med, säger Sanna Kallur.

–För mig är familjebanden det viktigaste och starkaste man har i livet. Det är också dessa band som kommer att stretchas och prövas vid de tuffa tävlingarna och det enkla lägerlivet på Årefjället. Det ska bli intressant att se hur våra familjer tar sig an utmaningarna för att genom samarbete och sammanhållning bli Sveriges starkaste, säger André Pops.

Sveriges starkaste familj är ett tävlingsprogram för familjerna som deltar, men också för familjerna där hemma. Precis som Mästarnas mästare och Allt för Sverige innehåller programmen inte bara tävlingar utan också intervjuer med familjemedlemmarna och bilder från deras lägerupplevelser i Åre.

–Sveriges starkaste familj är ett program som vi tror kommer bli spännande, känslosamt och inte minst mycket vackert eftersom det kommer utspela sig i Sveriges storslagna natur. Men det kommer bli tufft för familjerna, den vinnande familjen kommer behöva visa prov på styrka och mycket stor samarbetsförmåga, säger Haida Jamshidi, exekutiv producent för Sveriges starkaste familj.

Sveriges starkaste familj är en serie i åtta avsnitt och planeras att sändas i september 2020.

Källa: SVT