Utmanarmötet – padel

 Bild från SVT:s första reportage om padel som sändes 2009. Foto: SVT
Bild från SVT:s första reportage om padel som sändes 2009. Foto: SVT

Idrottsvärlden har stått stilla sedan coronapandemins utbrott. I väntan på att den ordinarie idrotten ska kunna återupptas sänder SVT nu den tredje delen av den nya specialsatsningen Utmanarmötet. Denna gång är det padel som står i fokus och Chris Härenstam kommenterar matcherna tillsammans med SVT:s gästexpert Andréas Johansson, förbundskapten. Det blir tresetsmatcher med Golden Point och Supertiebreak (till tio) vid avgörande set.

Vi gör denna specialsatsning eftersom vi vet att många tv-tittare längtar efter liveidrott och en stund av underhållning och avkoppling i en tuff vardag. Vi vill också tillsammans med idrotten testa nya format och produktionsupplägg för att hitta en väg framåt i en vardag som tyvärr nog kommer att se väldigt annorlunda ut under en lång tid framöver, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT kommer att bjuda på två padelmatcher: rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic utmanar SM-mästarna Antonette Andersson och Baharak Soleymani om vem som är bäst i Sverige nu. Sedan är det dags för WPT-satsande Calle Knutsson och Daniel Windahl som utmanar SM-mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern om vem som är bäst i Sverige nu. Matcherna spelas i Padel Arena i Frihamnen, i Göteborg.

Källa: SVT