Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nej, jag vill inte ha barn!

Foto: Privat
Foto: Privat

Varför känns det som att jag måste försvara mig hela tiden? Visst, jag kanske inte lever upp till allas förväntningar hela tiden men…

Det är ju Mitt liv och det är Jag som bestämmer. Nu tex… Jag har bestämt mig för att jag Inte vill ha barn och nu får man en massa konstiga blickar och kommentarer. Folk ska strunta fullständigt i om jag vill ha barn eller inte, det finns ju hur många kvinnor som helst som Inte vill ha barn.

Kalla mig självisk, knasig, konstig, knäpp eller vad Tusan du vill men… Nej, jag vill Inte ha barn! Bara för att man är kvinna så betyder inte det automatiskt att man vill yngla av sig!

Jag vill kunna göra precis vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Det är ju inte så enkelt att göra det när man har barn. Exempel: Jag och min syster Marie var i stan. Jag sa till Marie att ”Kom så går vi till Waynes och dricker en kopp kaffe i solen” varpå Marie som har barn svarar ”Vi tar kaffet hemma, hinner inte med fika i stan, måste hämta barnen på dagis”. Exempel: Min syster Marie ville gå ut en kväll med sin kompis Sofie. Maries man Daniel va inte hemma så hon ringde till mig och kolla om jag kunde sitta barnvakt. Hade inte jag kunnat så hade inte Marie kunnat hänga med Sofie för inga av dom andra systrarna eller bröderna kunde komma.

Jag vill kunna beställa en sista minuten resa sådär bara utan att behöva planera… Jag kommer från en Stor familj och som det är Nu så har jag tre systersöner som jag kan ”låna” om jag vill ha barn för en stund.