javplatform

Stefan Karlsson favorit på kändiskockarnas ”Chefs & Champagne” i amerikanska Hamptons

Inlagd av on aug 2nd, 2013 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Stefan Karsson Svensk favorit på Swedish Culinary Summer. Foto: Swedish Culinary Summer.

Stefan Karsson favorit på ”Chefs & Champagne”.
Foto: Swedish Culinary Summer.

Varje sommar samlar James Beard Foundation ett fyrtiotal av USA:s ledande kockar för välgörenhetsevenemanget ”Chefs & Champagne”. I år fick de sällskap av svenske Stefan Karlsson från Guide Michelin-restaurangen Fond i Göteborg, som är i Hamptons för att delta i Swedish Culinary Summer.

Årets event ägde rum på Wölffer Estate Vineyard in Sagaponack, Hamptons och hedrade prisbelönta TV-programledaren, kocken och matskribenten Andrew Zimmern, aktuell med Travel Channels populära ”Bizarre Foods”. ”Chefs & Champagne” är ett extremt populärt arrangemang där alla deltagande kockar presenterar smakprov från sitt kök och besöks av runt 600 gäster som vardera betalar 275$ för att närvara.

Stefan Karlsson bjöd på svenska smaker i form av en laxtartar med Kalixlöjrom, potatispuré, lökemulsion och Västerbottensostcrisp. Det hummades högljutt runt Stefans bord och trots att ett stort extraantal smakportioner var förberedda gick de åt som smör i solsken. Rätten var en av favoriterna hos bl.a. ansedda Food Republic, som tillsammans med Alex Stupaks hummer- och majsskapelse utnämndes till redaktionens personliga favorit.

– Det är en stor ära att få delta på ”Chefs & Champagne” och jag är förstås jätteglad för det otroligt positiva gensvaret på mitt svenska bidrag, säger Stefan Karlsson. Många av gästerna har för första gången upplevt skandinaviska smaker och det är spännande att få höra deras respons och få berätta mer om svensk gastronomi – och sätta Göteborg på kartan!

Om Swedish Culinary Summer
Swedish Culinary Summer sammanför 15 av Sveriges mest prisbelönta kockar och svensk förstklassig gastronomi med 15 av de främsta välgörenhetsevenemangen i Hamptons. Swedish Culinary Summer inleds 25 maj, amerikanska Memorial Day Weekend, som är starten på Hamptons sommarsäsong, och pågår fram till 2 september, Labor Day Weekend som avslutar den sociala säsongen. Swedish Culinary Summer är tänkt som ett årligt återkommande projekt för att visa upp Sverige, svensk gastronomi och svenska varumärken. Övriga deltagande kockar är Tommy Myllymäki, Stefan Karlsson, Stefano Catenacci, Malin Söderström, Andreas Johansson, Karl Ljung, Håkan Thörnström, Görgen Tidén, Jonas Dahlbom, Gustav Trägårdh, Magnus Lindström, Anders Vendel, Tommy Myllymäki, Robert Nilsson, Carina Brydling, Paul Svensson och Christian Hellberg. Bland projektets partners finns bl.a. Lexington Company, Xanté Spirit, Peter F Heering, Molami, Sotheby’s International Realty, Carlsberg, Gärsnäs, Västerbottensost, Mora of Sweden, Segers, Volvo och Brussels Airlines samt en rad destinationspartners; ledande hotell och restauranger som sponsrar välgörenhetsauktionerna med unika upplevelsepaket.

Källa: Swedish Culinary Summer.

Kommentarer är avstängda