Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Moa Lignell på Gröna Lunds Lilla Scen

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.
Moa Lignell på Gröna Lunds Lilla scen. Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Moa Lignell gör en härlig Gröna Lund konsert på Lilla scen där hennes sånger verkligen kommer till sin rätt. Det är ju singer/ songwriter-musik med akustisk gitarr, men med Moas alldeles speciella ”nerv” eller känsla blir det så fint. Vilken röst hon har! Den är som klippt och skuren för det här. Så skönt att man inte vet varför man flinar fånigt ibland.

Den 18-åriga tjejen, Moa Lignell, charmade både ”Idol”-tittare och andra med sin underbara låt ”When I Held Ya”. Hon släppte sitt debutalbum ”Different Path” den 12:e september under 2012.
Moas debut gick faktiskt direkt in på albumlistans 2:a plats, endast slagen av Bob Dylan!

Ikväll spelade Moa på Gröna Lunds Lilla Scen som har haft många sköna artister genom tiderna.
Det blir väldigt intimt och härlig live-känsla på denna scen. Det var ganska lagom mycket folk som det ska utan att bli hysteriskt. Om det hade varit packat med en massa galna skrikande tonårsfans i publiken skulle det bli lite sämre läge att spela här. Det skulle bli lite mer problem med säkerheten, vilket oftast fungerar utmärkt på Gröna Lund.

Men närheten är ju en av stora fördelen med lilla scen. Man kan lätt se ansiktsutryck och nästan ta på artisterna.

Moa och hennes polare Anders. Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.
Moa Lignell och hennes medspelare Anders Pettersson.
Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Moa hälsade publiken och sa att hon var glad att det kom så många.” Lite orolig tidigare.”
Hon spelar som vanligt akustisk gitarr med lite sorglig ton, men är ändå lite hoppfull i texterna.

Hennes röst passar så fint ihop med den här typen av musik. Det känns verkligen att hon har hamnat rätt, där hon hör hemma. Så skön och ändå med en härlig känsla.
Efter de två inledande låtarna så kommer Moa med lite intressant mellansnack.
Hon håller på och skriver lite redan på nytt material som förhoppningsvis snart kommer bli till en ny skiva. Normalt skriver hon på vinterhalvåret och har mer spelningar under sommaren. Gillar både spela och skriva, men saknar ofta det ena efter ett tag när hon sitter där skriver eller är ute och spelar. Det blir lite kluvet nästan, då under sommaren spelar gig längtar hon till vintern och på vintern när hon kan skriva längtar hon efter att få spela igen.

Tredje låten med skönt komp på steelgitarr av Anders Pettersson som Moa presenterar som hennes goda medspelare. Får det att låta så bra mot bara ensam gitarr som det blir när hon brukar spela själv normalt.

Man kunde nästan tro att hon varit minst 25 eller nåt med hennes mogna stil och säkerhet. Sångskrivandet lämnar hon inte mycket att önska. Hoppas hon kommer kunna presentera mer nytt material snart. Det är en ganska skön stämning och publiken kunde inte vara mer nöjda. Vi måste självklart se mer av Moa Lignell som gör en mycket härlig spelning på Lilla scen.