Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nöjda besökare på Göteborgs kulturinstitutioner

Foto: Stora teatern Göteborg
Foto: Stora teatern Göteborg

Personalens bemötande är bäst. Det anser de besökare på Göteborgs Stads kulturförvaltnings fyra museer och gästspelsscen Stora Teatern som svarat på förvaltningens ”Nöjd kund”-undersökning.

Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum och har förbättrat sitt ”Nöjd kund”-index (NKI) jämfört med resultatet för två år sedan,Sjöfartsmuseet Akvariet ligger på samma nivå medan Röhsska museet har minskat något. Tillsammans har de fyra museerna ökat sitt NKI från 77 till 79. Stora Teatern, som genomförde undersökningen för första gången, fick också ett index på 79.

Det var under tre veckor i oktober som kulturförvaltningen genomförde så kallade Nöjd kund-undersökningar på sina institutioner med hjälp av undersökningsföretaget Scandinfo. Göteborgs Konsthall och Frilagret, kulturhus för unga, ingick också i undersökningen, men hade få svarande (34 % respektive 56 %). Deras NKI hamnade på 71 respektive 81. Konsthallens NKI var fyra enheter lägre än vid den förra undersökningen, men på grund av de få svaren är resultatet inte helt tillförlitligt. Frilagret genomförde enkäten för första gången.

Kvalitetsfaktorerna bemötande, service/vägledning, tillgänglighet, lokaler och utbud har sammanlagt ökat på museerna sedan 2011. Även Röhsska museet har fått bättre betyg på sin kvalitet. Däremot har Sjöfartsmuseets kvalitet minskat något enligt besökarna.

Besökarna uppskattar personalens bemötande mest, och tycker att man får snabb och bra hjälp. Besökarna på museerna är även nöjda med entréavgiften, anser att lokalerna är rena, fräscha och trygga. Stora Teaterns besökare är inte helt nöjda med lokalernas anpassning, även om betyget är högt (77). Frilagret får kritik för sina öppettider, men får höga betyg på övriga kvalitetsfaktorer.

Enkätundersökningen delas ut till 300 besökare på institutionerna och genomförs vartannat år. I år är det dags att mäta Stadsbibliotekets NKI.

Källa: Göteborgs stad