Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Järnvägsutredning för Linköping ställs ut

Foto: Linköping kommun
Foto: Linköping kommun

Nu ställs de fyra förslagen om järnvägens dragning genom Linköping ut och allmänheten kan lämna synpunkter.  Bro, tunnel eller både och är frågan när Ostlänken ska byggas.

När Ostlänken byggs måste nya spår dras och en ny centralstation byggs på Stångebrofältet öster om Stångån.

I höstas enades Trafikverket och Linköpings kommun om att i en kompletterande studie belysa olika möjliga dragningar genom centrala Linköping som förenar möjligheter till framtida stadsutveckling med en attraktiv lösning för tågresenärerna.

Fyra alternativ har studerats; Ostlänken och Södra stambanan på bro över Stångån, samma broalternativ med fortsättning till Glyttinge, ett alternativ med Ostlänken och Södra stambanan i tunnel samt ett alternativ med Ostlänken i tunnel och Södra stambanan på bro över Stångån.

Utställningen pågår under perioden 7 februari till 12 mars och finns dels på Trafikverkets webbplats http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Ostergotland/Ostlanken/Komplettering-Linkoping/ ,och  dels på Linköpings kommun, Drottninggatan 45, i miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens kundtjänst, samt hos Medborgarkontoret i stadsbiblioteket i Linköping.

Källa: Linköping kommun