Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tierra Arctic Ultra – 120 km, 2500 höjdmeter löpning norr om Polcirkeln

Nikkaluokta_July_2012
Nikkaluokta. Foto: Wikimedia

06:00 den 8:e augusti går starten för den första upplagan av trailloppet Tierra Arctic Ultra. Norr om polcirkeln, 120 km lång och 2500 höjdmeter, sträcker sig banan genom den svenska fjällvärlden med start i Nikkaluokta och målgång i Abisko längs delar av den klassiska Kungsleden.

Loppet kommer att vara certifierat av International Trail Running Association (ITRA) och ger preliminärt tre poäng enligt dess system för gradering av svårighetsgrad. Anledningen till att det är preliminärt är att ITRA och UTMB i dagarna gör om sitt system för beräkning av svårighetsgrad och ger därför ut den officiella stämpeln när det är klart i slutet av april.Tierra Arctic Ultra är även kvalificeringstävling för deltagande i Ultra Trail du Mont Blanc 2015. Första året är deltagarantalet begränsat till 100 löpare.

Loppet hålls i samband med vandringsarrangemanget Fjällräven Classic och utnyttjar funktionärer och logistik uppsatt för denna vilket gör att vi direkt från början kan garantera en fantastisk organisation och tävling, säger Erik Tjerneld, Varumärkeschef för Tierra. Tillsammans med Keb Classic (Keb Alpine Race och Keb Arctic Run) har vi nu tre stycken riktigt intressanta uthållighetstävlingar som bjuder deltagarna på utmaningar i den miljö som vi utvecklar våra kläder i och för.

För mer information se http://www.arcticultra.se

Källa: Svenska Tierra

Svenska Tierra grundades 1983 och har en bakgrund I det tidiga nittiotalets Himalayaexpeditioner.