javplatform

Fyra nya mästare när bilsporten klev in i SM-veckan i Borås

Inlagd av on jul 3rd, 2014 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: Svenska Bilsportförbundet.

Foto: Svenska Bilsportförbundet.

Fyra nya svenska mästare korades när bilsporten under tisdagen tog plats i SM-veckan med SM i backe i klasserna Crosskart och Rallycross.
Avgörandet stod i Himlabacken i utkanten av Borås där arrangören Borås MK iordningställt en knixig och krävande backe som skördade sina tävlingsoffer i alla klasser. I crosskartklassen 250cc var det Viktor Johansson som var snabbast upp för backen.
– Det är underbart. Det är fint när man får flyt så jag är supernöjd. Här är det mer sekundstrid än annars när man kör flera i ett heat då kan man göra lite fler misstag utan att det märks, säger Viktor Johansson.
Högst upp på pallen i den tyngsta klassen i crosskart fick Peter Gillberg kliva.
– Lite svårt att känna att det är verkligt. Kändes bra efter kvalet, men det är alltid svårt att lyckas ända fram. Men det var en riktigt rolig backe idag och jag kunde köra på någorlunda säkerhet och då får man bra flyt, säger Gillberg.

Gladast under dagen och för segern var nog Andreas Israelsson som var snabbast i rallycrossklassen Supernationell 2400. Israelsson som tidigt körde till sig en bra tid fick stå och invänta bakomvarande förare. Men när väl segern var klar blev det segerjubel och glädjescener på biltaket.
– Det känns riktigt skönt och något jag kämpat hårt för. Hade lite flax idag och så ville jag mycket. Och bilen som krånglat hela året funkade nu. Och det var bra. Det är små marginaler här och man måste vara med hela tiden och det var nära att det gick åt skogen på slutet men det löste sig tillslut, säger Andreas Israelsson.

I den supernationella rallycrossklassen segrade Daniel Wall.

Källa: Svenska Bilsportförbundet .

Kommentarer är avstängda