Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

ABB förvärvar Spirit IT för att stärka produktportföljen inom flödesmätare

Med innovativa hård- och mjukvarulösningar stärker ABB sitt erbjudande inom smart flödesmätning för olje- och gasapplikationer. ABB har idag avtalat om att förvärva Spirit IT i Eindhoven, Nederländerna, för att tillföra en ny serie avancerade flödesdatorer, SCADA- och underhållslösningar för ABB:s ledande processinstrumentverksamhet.

Det 13 år gamla företaget Spirit IT, med 42 anställda, utvecklar och säljer lösningar för flödesmätning och övervakning av vätskeflöden inom olje- och gasindustrin. Företagets flödesdatorer samt mjukvarulösningar erbjuder hög noggrannhet och övervakning för en mängd olika mätapplikationer.

Spirit IT:s medarbetare kommer att ingå i affärsenheten Measurement Products i ABB:s division Process Automation. Villkoren för affären offentliggörs inte men transaktionen väntas slutföras i tredje kvartalet 2014.

”Tillskottet av Spirit IT:s produkter till ABB:s mätinstrumentsportfölj gör att vi kan erbjuda en mer heltäckande automationslösning för vätskor och gas”, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation. ”Spirit IT utökar sortimentet flödesmätning av vätska till ABB:s branschledande sortiment för mätning och automation för gas. Det sammantagna erbjudandet gör att vi kan leverera heltäckande expertis och marknadsledande teknik till våra kunder och skapa nya möjligheter att växa inom olje- och gassegmentet.”

ABB:s affärsenhet Measurement Products är en av världens ledande tillverkare och leverantörer av mät- och analysinstrument. Med tusentals experter runt om i världen och avancerad teknik arbetar ABB:s team för att göra mätning och analys enklare för sina kunder.

”ABB erbjuder enormt stora möjligheter för Spirit IT:s datoriserade flödesmätningsteknik att nå ett bredare spann av applikationer på den globala marknaden”, säger Harry Kok, President, Spirit IT. ”Utöver att hjälpa Spirit IT att bredda sin produktportfölj och skapa nya affärsmöjligheter erbjuder den här affären också fantastiska möjligheter för våra medarbetare att göra karriär i en mycket större global organisation.”

Källa: ABB.