Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Eurovision-vinnaren Conchita Wurst besöker Allsång på Skansen

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Det vajar fullt med prideflaggor och nu drar kvällens Allsång på Skansen igång igen. Idag gästas Allsång av Weeping Willows, Alcazar, Stefan Nilsson, Anna Stadling och Lidingö Motettkör, Ola Salo och förstås den underbara Eurovision-vinnaren Conchita Wurst!

Petra Marklund intar scenen och peppar igång publiken med låten ”Stockholm i mitt hjärta”.
Publiken sjunger med lekfullt och viftar med armarna i luften i takt till låten. Nästa låt som Petra sjunger med publiken är ”Jag tror jag tror på sommaren” ,vilket de flesta av publiken kan utantill.

Alcazar är de första artisterna ut på scenen och sjunger glatt ut sin discomusik. Vilket fantastiskt ös! Alla svenskar vet vem de populära Alcazar är, de hade flera radiohits i början av 2000-talet. De är en av de mest framgångsrika musikgrupperna inom svensk musikhistoria inom sin genre.
– Vad är skillnaden mellan Alcazar då och nu? frågande Petra Marklund till Lina Hedlund.
– Det är väl mest att det är så många generationer som har följt oss genom tiderna, allt från småttingar till vuxna och morfar osv, svarade Lina.
Andreas berättar att Alcazar är ett spanskt ord lånat från arabiska som betyder slott/borg. Typ ett Discoslott! fortsätter Andreas. Alcazar delar upp sig och kör lite allsång med publiken.

Näst ut på scenen kommer då Weeping Willows som kör igång med en ganska lugn låt. Deras låtar ska vara ganska tankfulla och känslosamma och får publiken att lyssna med hjärtat. Petra Marklund och Magnus Carlsson från Weeping Willows sjunger en duett tillsammans; Sommarlängtan av Ted och Kenneth Gärdestad.

Efter det lugna bandet Weeping Willows kommer det energifullaste bandet, Panetoz, in på scenen och använder hela sin kropp när de sjunger. Publiken ställer sig upp och hurrar medan de klappar entusiastiskt med händerna.  Panetoz delar upp sig i publiken och börjar sjunga klassiska låten ”Jag vill vara din Margareta”. Publiken hänger med i svängarna och alla skrattar och ler.

Nu är det dags för Lidingö Motettkör som skapar en härlig och lugn stämning i publiken. Deras framträdanden ska beröra, ge styrka och inspiration genom musikens förmåga att påverka sinnelaget. Publiken blir alldeles lugn av deras framträdande ikväll.

Äntligen kommer Conchita Wurst ut på scen med sin vackra vita klänning och sjunger som en stark sångfågel. Publiken hurrar och applåderar.
– Du har varit i så många länder Conchita, vad tycker du om Sverige?
– Det är helt underbart här, jag älskar Sverige och det är faktiskt min andra gång jag är här. Det är ganska varmt nu. Vi hade tur med vädret, fortsätter Conchita.

Nu kommer Ola Salo ut med sin alldeles egna kör. Tydliga trumslag hörs och ut kommer Ola Salo.  Ola är mest känd som sångare i The Ark där han skrivit i stort sett all text och musik.

Kvällen fortsätter att dra sig emot sitt slut och alla i publiken är fortfarande sugna på mer musik. Petra Marklund avslutar kvällen med sista låten som de sjöng i början. Stockholm i mitt hjärta sjungs av alla i publiken, från stora till små.