Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Babsan överraskade med ny singel på dragshowen

_DSC2192
Foto: Diana Wikström.

Fredagen i Pride park bjuder på det vanliga, åtminstone i tält- och matväg. Det går att strosa runt mellan RSFL, hyresgästföreningen och diverse partitält med mera för att ta in information och prata med de samt ta godis och annat smått och gott. Denna dag är det dessutom Queer-dag vilket innebär både prisutdelning med musik och Dragshow.

Prisutdelnningen var något konstigt i sig. Inte att priser delades ut till bland annat årets flata och årets klubb. Nej, här var det musiken som var väldigt svår att förstå sig på. Första artisten var smått tråkig medan den andra var en kvinnlig rapartist vid namn Amim som man bitvis inte ens hörde vad hon sade. Flera ur publiken såg dessutom lite uttråkade ut.

Därefter blev det en paus på scenen då publiken spriddes ut åt olika håll för att spatsera runt lite i väntan på nästa punkt. Den punkt som hade betydligt mer glitter och fart och humor då allt handlade om drag queens. Flera grupper uppträdde under kvällen. De som var först ut var den populära gruppen Diamond dogs som dessutom nyligen tagit klivet in i dansbandsvärlden med sin låt om camping. Den ena av de bar en isblå glittrande långklänning medan de andra som dansade runt honom bar svarta utstyrslar. Därefter klev en man vid artist namn Acid queen ut. Han hann byta från silvrig långklänning till lila glittrigt kortkort och därefter en skrikrosa utstyrsel. Gruppen Drugs var de enda som sjöng live i sitt nummer och såg ut att ha kastat på sig vad de hittat backstage ungefär. Två andra grupper vid namn Transmission och Fashion pack uppträdde också innan Patrik, en man som tidigt under showen dragits upp på scenen för att få ledsagning bakom scenen. Nu kom han ut utklädd till kvinna och gick knappt att känna igen. Musiken till After darks Melodifestivallåt La dolce vita sattes på i PA:t och Patrik började sjunga de första raderna. Plötsligt kom Babsan ner för trappan bakom honom och publiken reagerade med stort jubel. Babsan sjöng inte bara med i La dolce vita, hon har även släppt en ny singel som nu framfördes för en lycklig publik. I och med denna dragshow kom kvällen igång på riktigt och publiken som troligtvis är sugen på mer lär inte gå härifrån i första taget. Till exempel väntar ännu en show efter detta.