Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Från arbetslös och ratad till prisbelönt multientreprenör

Michel Issa .Foto: Hoi förlag.
Michel Issa .Foto: Hoi förlag.

Michel Issa driver framgångsrikt flera företag och har fått flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Men vägen dit har varit långtifrån spikrak. I sin debutbok ”Munken som blev multientreprenör” berättar Michel Issa om vägen från utanförskap till framgångsrik företagare.

Michel Issas debutbok ”Munken som blev multientreprenör” är en livsstilsbok om entreprenörskap, värderingar och förändring. Michel Issa är bara 27 år men har redan gjort en fascinerande resa. Han ger också många handfasta tips om hur man lyckas som entreprenör.

– Jag vet själv hur tufft det är för en person med invandrarbakgrund att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. För mig blev lösningen att bli entreprenör. Nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter, både motgångar och framgångar och visa hur man gör ett utanförskap till ett entreprenörskap, säger Michel Issa.

Michels resa började med en stark vilja av att skapa en skillnad för människor. Vägen till detta blev genom att studera till munk. Han insåg dock att han kunde göra större skillnad utanför klostrets väggar. Men när han bestämde sig för att söka ett vanligt jobb fick han på allvar uppleva ett utanförskap och hur det känns att betraktas som annorlunda. Efter att ha sökt hundratals jobb utan resultat bestämde han sig för att skapa sin egen framtid genom att bli företagare. Idag driver Michel flera företag och har framgångsrikt genomfört många ”omöjliga” projekt.

Michel Issa är också en flitig anlitad föreläsare och initiativtagare till #mittsverige som startats för att visa Sveriges ”””’mångfald och för att fler människor med internationell bakgrund ska få möjlighet att berätta om hur de bidragit till att bygga upp Sverige.

Michel Issas historia är berättad för och nedtecknad av dramatikern Sohrab Fadai och ges ut på Hoi förlag.

Om Michel Issa:

Michel Issa är bara 27 år, men redan en framgångsrik multientreprenör. Han driver kursgården Kenoro Camp, konferensanläggningen Safirdruvan, Michel Issa AB och Cykelgrossisten. Michel är mycket engagerad i sociala frågor och har startat en internationell hjälporganisation som bygger barnhem och sjukhem. Han är också ambassadör för organisationen Hungerprojektet, som verkar för att avskaffa fattigdom genom att stödja lokal entreprenörsanda. Han har utnämnts till supertalang av Veckans Affärer, Årets Östgöte av Sveriges Radio, Årets framtide ledare av TOYP och tilldelats stipendiet Kompassrosen av H.M. Konung Carl XVI Gustaf som årets unga ledare inom näringslivet. I augusti 2014 kommer debutboken ”Munken som blev multientreprenör” på Hoi förlag.

Om Sohrab Fadai:

Sohrab Fadai är författare och dramatiker. ”Munken som blev multientreprenör” är hans tredje bok. Sohrab är djupt engagerad i frågor som rör mångfald och entreprenörskap, bland annat som sekreterare i organisationen YEoS (Young Entrepreneurs of Sweden) och Föreningen Peace & Love. Sohrab verkar även som regionchef för Företagarna i Dalarna.

Källa: Hoi bokförlag.